Suomen Pipliaseura

25.7.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 25.7.2024

TÄSSÄ

Tiedän, että tarvitsen läsnäoloasi samalla tavoin kuin tarvitsen ruumiilleni vettä, leipää ja lepoa.

Minun mieleni ja sydämeni tarvitsee virvoitusta ja rauhaa.

. . .

Sinä, Jumala, olet elämän lähteeni. Sinä rauhoitat sydämeni.


SANA

”Taivaiden valtakuntaa voi ajatella vielä näinkin: Verkko heitettiin järveen, ja siihen tarttui kaikenlaisia kaloja. Kun verkko oli täynnä, se vedettiin rantaan. Arvokalat laitettiin koreihin, mutta roskakalat heitettiin pois. Samoin käy aikojen lopussa. Enkelit tulevat, erottelevat pahat oikeamielisten joukosta ja heittävät heidät tulikuumaan uuniin. Siellä itketään ja purraan hammasta. ”Jeesus kysyi, olivatko oppilaat ymmärtäneet kaiken. He vastasivat ymmärtäneensä. Silloin Jeesus sanoi: ”Siksipä jokainen oppinut, joka ryhtyy taivaiden valtakunnan oppilaaksi, on kuin isäntä, joka kaivaa varastostaan esiin uutta ja vanhaa.” (Matt. 13: 47–53)

  • Mietin omaa hengellistä polkuani. Miten taivasten valtakunta on tullut osaksi elämääni? Miten olen sen vähitellen löytänyt? Miten se vaikuttaa nyt? Vai vaikuttaako?
  • Miten kaikki se vanha, mitä olen oppinut taivasten valtakunnasta, on tullut osaksi sitä uutta, jota olen elämän matkalla saanut ottaa vastaan?
  • Onko minun uskossani joustavuutta yhdistää erilaisista traditioista ja uskon suuntauksista nousevaa? Onko vastaan joskus tullut jotakin sellaista, jonka olen ajatellut olevan harhaa aidon totuuden sijasta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Nyt minuun puhdas sydän luo,
Isäni, sanallasi.
Tiellesi, Jeesus, tulla suo
ja kuulla kutsuasi.
Oi Pyhä Henki, näytä vain
päämäärä suurin, arvokkain:
Jumalan valtakunta. (VK 400: 5)

Raamatunteksti(t)

47»Vielä taivasten valtakunta on kuin nuotta, joka laskettiin mereen ja joka keräsi kaikenlaisia kaloja. 48Kun se tuli täyteen, kalastajat vetivät sen rantaan, istuutuivat ja lajittelivat hyvät kalat koreihin mutta viskasivat huonot pois. 49Samoin käy maailman lopussa: enkelit tulevat, erottavat pahat vanhurskaista 50ja heittävät heidät tuliseen pätsiin. Siellä itketään ja kiristellään hampaita.»

Taivasten valtakunnan opetuslapsi

51»Ymmärrättekö nyt kaiken tämän?» Jeesus kysyi. »Ymmärrämme», he vastasivat. 52Silloin hän sanoi heille: »Siksipä jokainen lainopettaja, josta on tullut taivasten valtakunnan opetuslapsi, on kuin isäntä, joka runsaasta varastostaan ottaa esiin sekä uutta että vanhaa.»

Jeesus käy kotikaupungissaan

53Kaikki nämä vertaukset kerrottuaan Jeesus lähti siltä seudulta

Matteus 13:47-53KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä