Suomen Pipliaseura

25.8.2024 14. sunnuntai helluntaista

Kuuntele Tässä olen harjoitus 25.8.2024

TÄSSÄ

Mitä minulla olisi sinulle annettavaa, Herra? Vain ajan rahtunen. Auta, että edes hetken sydämeni antautuisi kokonaan!

. . .

Ja silloin löydän Sinut – siinä vastapäätä minua!


SANA

Jeesus istuutui vastapäätä keräysarkkua ja katseli, kuinka ihmiset lahjoittivat rahaa. Monet rikkaat antoivat paljon. Sitten tuli köyhä leski ja antoi kaksi pientä, lähes arvotonta kolikkoa. Jeesus kutsui oppilaat luokseen ja sanoi: ”Minä vakuutan teille, että tämä köyhä leski laittoi keräysarkkuun enemmän kuin yksikään toinen. Kun kaikki muut antoivat yltäkylläisyydestään, hän antoi puutteestaan huolimatta kaiken, mitä hänellä oli.” (Mark. 12: 41–44)

  • Istun mielikuvissani Jeesuksen vierellä katselemassa ihmisten rahalahjoituksia. Kysyn häneltä, mikä siinä kiinnostaa häntä. Mitä hän tarkkailee?
  • Kun köyhä leski tiputtaa kolikkonsa keräysarkkuun, jokin Jeesuksen olemuksessa muuttuu ja hän kutsuu oppilaat luokseen. Kysyn yhdeltä heistä, mitä Jeesuksen sanat hänessä herättävät. Oppilaat ovat myös luopuneet kaikesta seuratakseen Jeesusta.
  • Tapaan myös köyhän lesken temppelialueella ja kysyn häneltä, miten on mahdollista antaa pois kaikki?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Sydämesi on siellä, missä aarteesikin on.” (Matt. 6: 21)

Raamatunteksti(t)

Lesken ropo

41Jeesus istuutui vastapäätä uhriarkkua ja katseli, kuinka ihmiset panivat siihen rahaa. Monet rikkaat antoivat paljon. 42Sitten tuli köyhä leskivaimo ja pani arkkuun kaksi pientä lanttia, yhteensä kuparikolikon verran. 43Jeesus kutsui opetuslapset luokseen ja sanoi heille: »Totisesti: tämä köyhä leski pani uhriarkkuun enemmän kuin yksikään toinen. 44Kaikki muut antoivat liiastaan, mutta hän antoi vähästään, kaiken mitä hänellä oli, kaiken mitä hän elääkseen tarvitsi.»

Markus 12:41-44KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä