Suomen Pipliaseura

28.08.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 28.08.2023
TÄSSÄ
”Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa.” (Ps. 139:15)
– – –
Sinä tunnet minut. Tiedät, mitä tarvitsen. Tässä olen.

SANA
Eräänä toisena sapattina Jeesus meni synagogaan opettamaan. Siellä oli mies, jonka oikea käsi oli surkastunut. Oppineet ja fariseukset tarkkailivat, parantaisiko Jeesus hänet, vaikka oli sapatti. He näet etsivät aihetta syyttää Jeesusta. Jeesus kyllä tiesi heidän aikomuksensa mutta sanoi silti miehelle, jonka käsi oli surkastunut: ”Nouse ja tule tänne muiden keskelle!” Mies nousi ja astui esiin. Jeesus sanoi: ”Vastatkaapa minulle: kumpi on sapattina sallittua, tehdä hyvää vai tehdä pahaa, pelastaa jonkun henki vai tuhota hänet?” Jeesus katsoi ympärilleen ja sanoi sitten miehelle: ”Ojenna kätesi.” Mies teki niin, ja käsi palautui ennalleen. Tämä sai oppineet ja fariseukset raivostumaan. He alkoivat suunnitella, mitä tekisivät Jeesukselle. (Luuk. 6:6–11)

  • Kuvittelen itseni tekstin synagogaan. Millaisessa säässä kävelin tänne? Miltä synagogassa näyttää? Miltä siellä tuoksuu? Keitä istuu vieressäni? Huomaan paikalle tulleet oppineet ja fariseukset. Miltä he vaikuttavat, kun Jeesus astuu sisään? Miten heidän olemuksensa reagoi siihen, että Jeesus kutsuu miehen joukon keskelle? Ja mitä tapahtuu, kun käsi paranee? Tapaan hetken päästä yhden fariseuksen ja kysyn: ”Mitä äsken tapahtui? Miksi te raivostuitte?” Mitä hän vastaa?
  • Palaan synagogaan. Jeesus katsoo minuun ja sanoo: ”Nouse ja tule tänne muiden keskelle!” Miltä se tuntuu? Miksi hän minua kutsuu? Mitä parannettavaa hän minussa näkee? Entä minä, mistä oikeastaan haluaisinkin parantua, missä kohentua?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Hyvyys yllättää aina. Yllätä minut tai anna minun yllättää.

Raamatunteksti(t)

Saako sapattina parantaa?

6Eräänä toisena sapattina Jeesus meni synagogaan ja opetti. Siellä oli mies, jonka oikea käsi oli surkastunut. 7Lainopettajat ja fariseukset pitivät silmällä, parantaisiko Jeesus sapattina, sillä he etsivät tilaisuutta nostaakseen syytteen häntä vastaan. 8Mutta Jeesus tiesi, mitä heillä oli mielessä. Hän sanoi miehelle, jonka käsi oli surkastunut: »Nouse ja tule tänne eteen.» Mies nousi paikaltaan ja astui esiin. 9Jeesus sanoi: »Vastatkaa minulle: kumpi on sapattina luvallista, tehdä hyvää vai tehdä pahaa, pelastaa ihmishenki vai tuhota ihminen?» 10Hän katsoi heitä kaikkia ja sanoi miehelle: »Ojenna kätesi.» Mies teki niin, ja hänen kätensä tuli ennalleen. 11Tämä sai lainopettajat ja fariseukset mielettömän raivon valtaan, ja he rupesivat suunnittelemaan, mitä tekisivät Jeesukselle.

Luukas 6:6-11KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä