Suomen Pipliaseura

28.09.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 28.09.2023
TÄSSÄ
Isä, sinä tunnet minut ja tiedät, mitä minulle kuuluu ja mitä nyt tarvitsen. Asetun eteesi niin hyvin kuin se minulta nyt luonnistuu.
– – –
Anna tunteva sydän, näkevät silmät, etsivä mieli ja kuulevat korvat.

SANA
Jeesus sanoi vielä: ”Kuvitelkaa, että yhdellä teistä on ystävä ja että hän menee tämän luokse keskellä yötä ja pyytää: ’Ystävä hyvä, lainaa minulle kolme leipää. Ystäväni poikkesi matkallaan luokseni, eikä minulla ole hänelle mitään tarjottavaa.’ Tämä kuitenkin vastaa sisältä: ’Älä häiritse minua. Ovi on jo lukossa, ja lapsetkin ovat sängyssä. En voi nousta antamaan sinulle mitään.’ Minä sanon teille: vaikka hän ei nousisikaan antamaan leipää ystävyyden vuoksi, niin pyytäjän häpeämättömyyden takia hän nousee ja antaa niin paljon kuin tarvitaan. Minä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Koputtakaa oveen, niin se avataan teille. Pyytäjä kyllä saa, etsijä löytää ja koputtajalle avataan. Kuka teistä vanhemmista antaisi lapselleen käärmeen, jos lapsi pyytäisi kalaa? Tai skorpionin, jos hän pyytäisi munaa? Vaikka te olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä asioita. Kai siis Taivaan Isä antaa vielä paljon mieluummin Pyhän Hengen niille, jotka sitä pyytävät.” (Luuk. 11:5–13)

  • Mikä on minun ”häpeämätön” rukoukseni, sinnikkäin pyyntöni?
  • Miten suhtaudun vastaamattomaan rukoukseen? Onko sellaisia?
  • Millä tavalla Pyhä Henki on minulle hyvä lahja? Mitä hyötyä hänestä on minulle? Pitäisikö Pyhästä Hengestä olla hyötyä minulle? Miten muut hyötyisivät, jos toimisin Pyhän Hengen ohjaamana?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Sinä olet luonut minut, antanut uuden päivän. Anna minun elää sitä sinun kanssasi, sinua kuunnellen ja toisia huomioiden, heitä palvellen.

Raamatunteksti(t)

5Jeesus sanoi vielä:

»Kuvitelkaa, että joku teistä menee keskellä yötä ystävänsä luo ja sanoo: ’Veli hyvä, lainaa minulle kolme leipää. 6Eräs ystäväni poikkesi matkallaan luokseni, eikä minulla ole tarjota hänelle mitään.’ 7Toinen vastaa sisältä: ’Älä häiritse minua. Ovi on jo lukossa, ja minä olen nukkumassa lasten kanssa. En minä voi nousta antamaan mitään.’ 8Mutta minä sanon teille: vaikka hän ei nousisikaan antamaan toiselle leipää pelkkää ystävyyttään, hän kuitenkin tekee sen, kun tämä hellittämättä pyytää, ja hän antaa niin paljon kuin toinen tarvitsee.

9»Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. 10Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. 11Ei kai kukaan teistä ole sellainen isä, että antaa pojalleen käärmeen, kun poika pyytää kalaa? 12Tai skorpionin, kun hän pyytää munaa? 13Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.»

Luukas 11:5-13KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä