Suomen Pipliaseura

28.5.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 28.5.2024

TÄSSÄ

Odotan sinua, Jumala. Pysyn lujana odotuksessani.

. . .

Sinä olet tässä päivässä. Sinä olet koko olemisessani.


SANA

Ylipapit ja kansanjohtajat lähettivät Jeesuksen luokse muutamia fariseuksia sekä Herodeksen hallinnon tukijoita. He yrittivät saada Jeesuksen ansaan puheistaan. He tulivat ja sanoivat hänelle: ”Opettaja, tiedämme, että puhut totta ja olet puolueeton. Et tee eroa ihmisten välillä, vaan kerrot kaikille totuudenmukaisesti, miten noudatetaan Jumalan tahtoa. Saako keisarille maksaa veroa? Maksammeko vai emme?” Jeesus näki heidän teeskentelevän ja sanoi: ”Miksi te minua testaatte? No, antakaa minulle sitten denaarin kolikko.” He antoivat kolikon, ja Jeesus kysyi: ”Kenen kuva ja nimi tässä on?” ”Keisarin”, he vastasivat. Silloin Jeesus sanoi heille: ”Antakaa keisarille takaisin se, mikä on keisarin, ja Jumalalle se, mikä on Jumalan.” He ihmettelivät hänen vastaustaan. (Mark. 12: 13–17)

  • Kuvittelen itseni tilanteeseen, jossa fariseukset ja hallinnon virkamiehet tulevat Jeesusta kiusaamaan kysymyksillään. Miltä teeskentely Jeesuksen edessä minusta tuntuu?
  • Millaisia ajatuksia Jeesuksen vastaus minussa herättää? Mitä minulla on sellaista, mikä minun kuuluu antaa Jumalalle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Anna minun tänään antaa keisarille mitä keisarille kuuluu, ja Jumalalle, mitä hänelle. Opeta minua näkemään, mitä se tarkoittaa.

Raamatunteksti(t)

Kysymys veron maksamisesta keisarille

13Sitten he lähettivät muutamia fariseuksia ja Herodeksen kannattajia Jeesuksen luo saadakseen hänet puheistaan kiinni. 14Nämä tulivat ja sanoivat hänelle: »Opettaja, me tiedämme, että sinä puhut totta ja olet ihmisistä riippumaton. Sinä et tee eroa heidän välillään, vaan opetat Jumalan tietä totuuden mukaisesti. Onko oikein maksaa keisarille veroa vai ei? Tuleeko meidän maksaa vai ei?»

15Jeesus tiesi heidän teeskentelevän ja sanoi: »Miksi te yritätte saada minut ansaan? Näyttäkää minulle denaarin raha.» 16He ottivat esiin rahan, ja hän kysyi: »Kenen kuva ja nimi siinä on?» »Keisarin», he vastasivat. 17Silloin Jeesus sanoi heille: »Antakaa keisarille mikä keisarille kuuluu ja Jumalalle mikä Jumalalle kuuluu.» Tämä vastaus jätti heidät ymmälle.

Markus 12:13-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä