Suomen Pipliaseura

28.7.2024 10.sunnuntai helluntaista

Kuuntele Tässä olen harjoitus 28.7.2024

TÄSSÄ

Suljen silmäni aukaistakseni sydämeni sinulle Jumala.

. . .

Sinä odotat minua!


SANA

Jeesus sanoi: ”Kuka on uskollinen ja viisas taloudenhoitaja, sellainen, jonka isäntä asettaa huolehtimaan palvelusväestään ja jakamaan vilja-annokset ajallaan? Autuas se palvelija, jonka hänen isäntänsä palatessaan tapaa näin tekemästä! Totisesti: hänen hoitoonsa isäntä uskoo koko omaisuutensa. ”Palvelija saattaa kuitenkin ajatella: ’Isäntä ei tule vielä pitkään aikaan!’ Niin hän alkaa piestä palvelijoita ja palvelustyttöjä, syödä ja juoda ja juopotella. Mutta päivänä, jota tuo palvelija ei arvaa, hetkenä, jota hän ei tiedä, hänen isäntänsä tulee ja hakkaa hänet kuoliaaksi, ja niin palvelija saa saman kohtalon kuin epäuskoiset. ”Jos palvelija tietää, mitä hänen isäntänsä tahtoo, mutta ei varaudu siihen eikä toimi hänen tahtonsa mukaan, hän saa monta raipaniskua. Jos taas palvelija tietämättään tekee sellaista, mistä rangaistaan raipoin, hän pääsee vähillä iskuilla. Jolle on paljon annettu, siltä paljon vaaditaan, ja jolle on paljon uskottu, se pannaan paljosta vastaamaan. (Luuk. 12: 42–48)

  • Kertomuksessa odotetaan talon isäntää. Kelvoton palvelija alkaa kokea sen kaukaiseksi asiaksi ja sortuu väärinkäyttämään asemaansa. Kysyn mielikuvissani tältä palvelijalta, mikä vaikutti siihen, että hän luopui odottamisesta. Mitä tapahtui?
  • Isännän tahdosta voi kertomuksen mukaan olla tietoinen tai tietämätön. Mikä auttaa minua olemaan tietoinen Jumalan tahdosta, mikä vie kauemmaksi siitä?
  • Kertomus esittää haasteen ”kuka”. Mitä vastaisin – kuka on uskollinen ja viisas taloudenhoitaja? Voisinko minä olla sellainen ja mitä silloin rukoilen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, sinä olet antanut haltuuni aivan kaiken, itsesi! Jättäydyn sinun haltuusi yhtä luottavaisesti.

Raamatunteksti(t)

42Herra vastasi:

»Kuka on uskollinen ja viisas taloudenhoitaja, sellainen jonka isäntä asettaa huolehtimaan palvelusväestään ja jakamaan vilja-annokset ajallaan? 43Autuas se palvelija, jonka hänen isäntänsä palatessaan tapaa näin tekemästä! 44Totisesti: hänen hoitoonsa isäntä uskoo koko omaisuutensa.

45»Palvelija saattaa kuitenkin ajatella: ’Isäntä ei tule vielä pitkään aikaan!’ Niin hän alkaa piestä palvelijoita ja palvelustyttöjä, syödä ja juoda ja juopotella. 46Mutta päivänä, jota tuo palvelija ei arvaa, hetkenä, jota hän ei tiedä, hänen isäntänsä tulee ja hakkaa hänet kuoliaaksi, ja niin palvelija saa saman kohtalon kuin epäuskoiset.

47»Jos palvelija tietää, mitä hänen isäntänsä tahtoo, mutta ei varaudu siihen eikä toimi hänen tahtonsa mukaan, hän saa monta raipaniskua. 48Jos taas palvelija tietämättään tekee sellaista, mistä rangaistaan raipoin, hän pääsee vähillä iskuilla. Jolle on paljon annettu, siltä paljon vaaditaan, ja jolle on paljon uskottu, se pannaan paljosta vastaamaan.

Luukas 12:42-48KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä