Suomen Pipliaseura

3.6.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 3.6.2024

TÄSSÄ

Tunnistan kaipaukseni olla tyytyväinen. Puhallan ulos tyytymättömyyttäni ja levottomuuttani.

. . .

Rauhoita minut läsnäolollasi Jeesus!


SANA

Suuren rikkauden lähde se onkin, kun tyydymme siihen, mitä meillä on. Emme me näet tuoneet maailmaan mitään emmekä voi ottaa täältä mitään mukaamme. Saamme olla tyytyväisiä, kun meillä on ruokaa ja suojaa. Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat monenlaisiin kiusauksiin. He jäävät koukkuun järjettömiin ja vahingollisiin houkutuksiin, jotka kiskovat ihmisiä onnettomuuteen ja tuhoon. Kaiken pahan alku ja juuri on näet rahanhimo. Rahaa haaliessaan jotkut ovat eksyneet uskosta ja tuottaneet itselleen paljon tuskaa. Vältä sinä, Jumalan oma, kaikkea tätä! Tavoittele oikeudenmukaisuutta, hurskautta, uskoa, rakkautta, kestävyyttä ja lempeyttä. Kilpaile hyvä uskon kilpailu ja tartu siten ikuiseen elämään. Siihen sinut kutsuttiin, ja tämän uskosi tunnustit monien todistajien kuullen. (1. Tim. 6: 6–12)

  • Olenko minä tyytyväinen siihen, mitä minulla on? Kiitän, jos olen ja jos en ole, puhun siitä Jeesukselle.
  • Millä tavoin raha on minun mieltäni hallinnut ja aiheuttanut kenties tuskaa? Haluanko jonkin muuttuvan sen suhteen?
  • Kilpailen uskon kilpailua, jossa tavoitellaan oikeudenmukaisuutta, hurskautta, uskoa, rakkautta, kestävyyttä ja lempeyttä. Mitä tänään tarvitsen säilyäkseni Jumalan omana ja toimiakseni kutsumukseni mukaisesti? Pyydän sitä Jeesukselta.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Jeesus on kaikkien Herra. Hänen rikkauksistaan riittää kaikille, jotka huutavat häntä avuksi.” (Room. 10: 12)

Raamatunteksti(t)

6Suuri rikkauden lähde usko kyllä onkin, kun tyydymme siihen mitä meillä on. 7Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. 8Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä. 9Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon. 10Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä.

Uskon jalo kilpailu

11Mutta sinä, Jumalan ihminen, karta kaikkea tätä! Pyri nuhteettomaan elämään, hurskauteen ja uskoon, pyri rakkauteen, kestävyyteen ja lempeyteen. 12Käy uskon jalo kilpailu ja voita omaksesi ikuinen elämä, johon sinut on kutsuttu ja jonka olet tunnustanut päämääräksesi, kun monien todistajien läsnä ollessa lausuit hyvän tunnustuksen.

1. kirje Timoteukselle 6:6-12KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä