Suomen Pipliaseura

3.8.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 3.8.2024

TÄSSÄ

Pyyhin muruja mieleni pöydältä, että voisin kutsua sinut sen ääreen!

. . .

Kuitenkin se olet sinä, joka katat minulle pöydän. (Ps. 23:5)


SANA

Jeesus lähti Tyroksen ja Sidonin alueelle. Siellä eräs paikallinen kanaanilaisnainen tuli pyytämään apua ja huusi: ”Herra, Daavidin Poika, sääli minua! Demoni riivaa tytärtäni ankarasti.” Jeesus ei kuitenkaan vastannut naiselle mitään, ja oppilaat tulivat sanomaan: ”Auta häntä, että hän lähtisi huutamasta.” Jeesus vastasi: ”Ei minua lähetetty auttamaan muita kuin Israelin kadonneita lampaita.” Nainen kuitenkin tuli, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: ”Herra, auta minua!” ”Ei ole oikein ottaa leipää lapsilta ja viskata sitä piskeille”, Jeesus vastasi. Nainen sanoi: ”Ei olekaan, Herra. Koiranpennuthan syövät vain niitä muruja, jotka putoavat omistajien pöydältä.” Silloin Jeesus sanoi: ”Onpa sinulla suuri usko! Sinun toiveesi toteutuu.” Siitä hetkestä naisen tytär oli terve. (Matt. 15: 21–28)

  • Jeesus lähtee kertomuksessa ”ulkomaille”, mutta suhtautuu torjuvasti paikallisiin. Eräs heistä kuitenkin haastaa Jeesuksen itseymmärryksen avuntarpeellaan. Haastaako kertomus minuakin jollain tapaa? Mitä jään kysymään? Puhun siitä Jumalalle.
  • Oppilaat eivät kestä naisen huudon painetta, vaan vaativat ratkaisua. Miten itse suhtaudun vastaavassa tilanteessa, kun tarpeeni ei tunnu saavan vastakaikua Jumalalta?
  • Joutuiko Jeesus muutosprosessiin vieraalla seudulla? Onko mielessäni jotain ”vierasta”, outoa, jota en ole pystynyt vielä yhdistämään itseeni? Tuon tämän Jumalan eteen odottamaan selkiytymistä.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kaipaan turvallisuutta, mutta kaipaan myös uusia näköaloja. Johdata kulkuani eteenpäin ja syvemmälle salaisuuteesi!

Raamatunteksti(t)

Kanaanilaisnaisen usko

21Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. 22Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: »Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni.» 23Mutta hän ei vastannut naiselle mitään.

Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: »Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa.» 24Mutta Jeesus vastasi: »Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten.» 25Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: »Herra, auta minua!» 26Mutta Jeesus sanoi hänelle: »Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille.» 27»Ei olekaan, Herra», vastasi nainen, »mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia.» 28Silloin Jeesus sanoi hänelle: »Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot.» Siitä hetkestä tytär oli terve.

Matteus 15:21-28KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä