Suomen Pipliaseura

30.4.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 30.4.2024

TÄSSÄ

Jumala, hiljennä minussa levottomuus ja vaatimukset. Hiljennä arvostelu ja pelko, riittämättömyys ja huoli.

. . .

Jumala, täytä rauhallasi niin, että levähdän läsnäolossasi.


SANA

”Minä jätän teille rauhan; annan teille oman rauhani. En anna teille niin kuin maailma antaa. Rohkaiskaa sydämenne älkääkä pelätkö. Kuulittehan, mitä sanoin: minä menen pois, mutta palaan luoksenne. Jos rakastaisitte minua, iloitsisitte siitä, että menen Isän luokse. Hän on näet minua suurempi. Olen nyt kertonut teille tulevista tapahtumista etukäteen. Kun ne sitten tapahtuvat, te uskotte minua. En enää puhu kanssanne paljoa, koska tämän maailman ruhtinas on jo tulossa. Hänellä ei ole minun kanssani mitään yhteistä. Teen silti sen, mitä Isä on minun käskenyt tehdä. Teen sen, jotta maailma saisi tietää, että rakastan häntä. Nouskaa, lähdetään täältä!” (Joh. 14: 27–31)

  • Uutiset täyttyvät sodasta, väkivallasta, uhkakuvista. Maailma, jossa elän, on täynnä rauhan vastakohtia, mutta myös rauhan vaatimusta, rauhan turvaamista, rauhan neuvotteluja. Jeesus puhuu omasta rauhastaan. Onko minulla Jeesuksen rauha? Millaiseksi ajattelen Jumalan rauhan?
  • Kuvittelen itseni istumassa Jeesuksen kanssa hiljaisuudessa. Millaista rauhaa hänestä virtaa minun olemiseeni?
  • Ennen ehtoollista toivotetaan rauhaa toisille ehtoollisvieraille. Mitä silloin ajattelen? Iloista jälleennäkemistä? Sovintoa kaikkien kanssa? Mitä se minulle merkitsee?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Maailman rauha horjuu ja sortuu yhä uudelleen. Minua ei ole kutsuttu kauhistelemaan elämän traagisuutta vaan välittämään olemisellani rauhaa ja oikeudenmukaisuutta. Anna, Jumala, rohkeutta tehdä parhaani.

Raamatunteksti(t)

27»Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. 28Kuulittehan, mitä sanoin: minä menen pois, mutta tulen taas teidän luoksenne. Jos rakastaisitte minua, te iloitsisitte siitä, että minä menen Isän luo, sillä Isä on minua suurempi. 29Olen puhunut tästä jo nyt, jotta te uskoisitte, kun se tapahtuu. 30Paljon en kanssanne enää puhu, sillä tämän maailman ruhtinas on jo tulossa. Mitään valtaa ei hänellä minuun ole, 31mutta tämän täytyy tapahtua, jotta maailma tietäisi, että minä rakastan Isää ja teen niin kuin Isä on minun käskenyt tehdä. Nouskaa, me lähdemme täältä!»

Johannes 14:27-31KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä