Suomen Pipliaseura

31.08.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 31.08.2023
TÄSSÄ
Minusta tuntuu joskus, että minulta vaaditaan kaiken aikaa jotakin: Ole sitä, tee tämä…
– – –
Välillä teen sinustakin, Jumala, yhden vaatijoista. Olen ilmeisesti väärässä. Kerro sinä, miten.

SANA
”Minä sanon teille, kuulijat: Rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää niille, jotka vihaavat teitä. Siunatkaa niitä, jotka kiroavat teitä. Rukoilkaa niiden puolesta, jotka puhuvat teistä pahaa.
Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta päällysvaatteen, anna hänelle paitasikin. Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää. Älä vaadi takaisin siltä, joka on vienyt sinulta jotain.
Kohdelkaa ihmisiä niin kuin toivoisitte heidän kohtelevan teitä. Mitä erityisen hienoa siinä on, jos rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä? Rakastavathan syntisetkin niitä, joilta saavat vastarakkautta. Entä mitä erityisen hienoa siinä on, jos kohtelette hyvin niitä, jotka kohtelevat teitä hyvin? Niin syntisetkin tekevät. Ja mitä erityisen hienoa on siinä, jos lainaatte niille, joiden uskotte maksavan teille takaisin? Syntisetkin lainaavat toisilleen, koska tietävät saavansa omansa pois. Rakastakaa te vihollisianne, tehkää hyvää ja lainatkaa toivomatta mitään takaisin. Silloin teistä tulee Korkeimman lapsia ja saatte runsaan palkkion, sillä Jumala on hyvä kiittämättömille ja pahoille. Olkaa myötätuntoisia, niin kuin Isännekin on.” (Luuk. 6:27–36)

  • Velvollisuus tottelee sääntöjä. Rakkaus luo uutta. Se näkee mahdollisuuksia ja suuntautuu uuteen. Mitä mahdollisuuksia minulla on tänään?
  • Onko minulla vihollisia? Mitä vihollisen rakastaminen tarkoittaa minulle? Miten se minulta sujuu?
  • Sinun rakkautesi ei tukahduta, ei omista, ei kontrolloi. Miten ja mistä minut on päästetty vapaaksi, miten päästän muita vapaaksi?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Mitä hyvää voin tehdä tänään?

Raamatunteksti(t)

Rakastakaa vihamiehiänne

27»Mutta teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. 28Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä. 29Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta viitan, anna hänen ottaa paitasikin. 30Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takaisin siltä, joka sinulta jotakin vie.

31»Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille. 32Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin rakastavat niitä, joilta itse saavat rakkautta. 33Jos te teette hyvää niille, jotka tekevät hyvää teille, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin tekevät niin. 34Ja jos te lainaatte niille, joiden uskotte maksavan takaisin, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin lainaavat toisilleen, kun tietävät saavansa takaisin saman verran. 35Ei, rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää ja lainatkaa, vaikka ette uskoisikaan saavanne takaisin. Silloin teidän palkkanne on suuri ja te olette Korkeimman lapsia, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille.

36»Olkaa valmiit armahtamaan, niin kuin teidän Isännekin armahtaa.

Luukas 6:27-36KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä