Suomen Pipliaseura

7.6.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 7.6.2024

TÄSSÄ

Mieleni häilyy sinne tänne – hiljennä minut nyt eteesi Jumala!

. . .

”Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.” (Ps. 91: 4)


SANA

Olette kuulleet käskyn: ’Älä ole uskoton puolisollesi.’ Mutta minä sanon teille: joka katsoo toisen naista himokkaasti, on jo sydämessään tehnyt aviorikoksen. Jos oikea silmäsi johdattaa sinut ansaan, kaiva se päästäsi ja heitä se pois. Onhan parempi menettää yksi ruumiinosa kuin joutua kokonaisena helvettiin. Jos taas oikea kätesi johdattaa sinut ansaan, hakkaa se irti ja heitä se pois. Onhan parempi menettää yksi jäsen kuin joutua kokonaisena helvettiin.” ”Olette kuulleet käskyn: ’Jos eroat vaimostasi, anna hänelle erotodistus.’ Mutta minäpä sanon: Joka eroaa vaimostaan jonkin muun syyn kuin seksuaalisen holtittomuuden takia, tekee vaimostaan avionrikkojan. Avionrikkoja on myös se, joka menee naimisiin jätetyn naisen kanssa. (Matt. 5: 27–32)

  • Jeesus opettaa seuraajilleen uutta tapaa ymmärtää laki: ei vain tekoja, vaan sydämen asennetta ohjaavana ja tutkivana. Osuuko tämä lain tulkinta johonkin kohtaan omaa sydäntäni, josta erityisesti haluaisin puhua Jeesukselle?
  • Haluni ja moraali eivät aina sovi samaan kuvaan. Minulla on kenties kokemuksia tästä. Mitä haluan kokemani perusteella Jeesukselle sanoa? Miten hän minua katsoo? Millaisen vuoropuhelun käymme?
  • Annanko tänään erotodistuksen vai todistuksen sovinnosta? Pyydän, mitä tarvitsen, pysyäkseni sovinnon ja yhteyden rakentamisen tiellä.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Himon tuntemisen sijasta haluaisin rakastaa. Auta minua erottamaan nämä toisistaan!

Raamatunteksti(t)

Aviorikoksesta

27»Teille on opetettu tämä käsky: ’Älä tee aviorikosta.’ 28Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista niin, että alkaa himoita häntä, on sydämessään jo tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan. 29Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin. 30Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin.

31»On myös opetettu, että jos mies tahtoo erota vaimostaan, hänen on annettava tälle erokirja. 32Mutta minä sanon teille: jokainen, joka hylkää vaimonsa muun syyn kuin haureuden tähden, ajaa hänet aviorikokseen. Ja aviorikoksen tekee myös se, joka nai miehensä hylkäämän naisen.

Matteus 5:27-32KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä