Suomen Pipliaseura

8.4.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 8.4.2024

TÄSSÄ

Tulen luoksesi Jeesus ja sanon: Sinä olet Jumalan lähettämä opettaja. Haluan olla oppilaasi nyt!

. . .

”Tie Kristus on ja elämä kaikille etsiville”. (VK 184: 3)


SANA

Fariseusten joukossa oli mies nimeltä Nikodemos, joka kuului juutalaisten johtajiin. Hän tuli yöllä Jeesuksen luokse ja sanoi: ”Rabbi, me tiedämme sinun olevan Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään todisteeksi sellaisia ihmeitä kuin sinä teet, jos Jumala ei ole hänen kanssaan.” Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan sinulle: jos ihminen ei synny uudelleen, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.” Nikodemos sanoi: ”Miten kukaan vanha voisi syntyä? Miten kukaan voisi palata äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?” Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan sinulle: Jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Lihasta syntynyt on lihaa, mutta Hengestä syntynyt on henkeä. (Joh. 3: 1–6)

  • Juutalaisten johtajiin kuuluva halusi tavata Jeesuksen salaa. Mitä itse tunnistan tässä päivätodellisuuden ja yön välisessä erossa? Mitä minusta näkyy ja mitä mielelläni piilottaisin jumalasuhteessani?
  • ”Miten kukaan vanha voisi syntyä?” Kuulostelen ”vanhaa” itsessäni, aikansa elänyttä, kuollutta. Missä kaipaan uudistumista?
  • Lihan todellisuus on toinen kuin Hengen. Lihaa kannamme, Henki kantaa meitä. Tunnistanko olemukseni puolen, joka on sokea Jumalan todellisuudelle ja toisen, joka avautuu sille?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Pyhä Henki, ole sydämeni silmä, joka näkee Jumalan!

Raamatunteksti(t)

Jeesus ja Nikodemos

1Fariseusten joukossa oli Nikodemos-niminen mies, juutalaisten neuvoston jäsen. 2Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi: »Rabbi, me tiedämme, että sinä olet Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään sellaisia tunnustekoja kuin sinä, ellei Jumala ole hänen kanssaan.» 3Jeesus vastasi hänelle: »Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.» 4Nikodemos kysyi: »Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?»

5Jeesus vastasi: »Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. 6Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä.

Johannes 3:1-6KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä