Suomen Pipliaseura

8.5.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 8.5.2024

TÄSSÄ

Usein olen kyvytön ja vieläpä haluton kuulemaan puhettasi Jeesus!

. . .

Tule Totuuden Henki ja auta minua!


SANA

Minulla olisi teille paljon muutakin puhuttavaa, mutta te ette pysty vielä ottamaan sitä vastaan. Kun tuo Totuuden Henki saapuu, hän ohjaa teitä totuuden koko voimalla. Hän ei näet puhu omiaan vaan sen, minkä on kuullut. Hän ilmoittaa teille, mitä tuleman pitää. Hän kirkastaa minut, koska hän saa minulta sen, minkä hän ilmoittaa teille. Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän ilmoittaa teille.” (Joh. 16: 12–15)

  • Totuuden Henki, ohjaa minut kuulemaan, mitä minun nyt tarvitsee kuulla pysyäkseni valossa.
  • Totuuden Henki ei puhu omiaan, vaan kumpuaa Isän ja Pojan yhteydestä. Minut Henki liittää samaan virtaan, jonka alkupiste on Isässä. Kolmiyhteinen Jumala on avoin ja sisään kutsuva. Kuuntelen tuota kutsua sydämessäni. Millaista vastakaikua se minussa herättää?
  • Totuuden Henki kirkastaa Jeesuksen. Jollain tavoin tämä kirkkaus liittyy myös siihen, ”mitä tuleman pitää”. Tulevaisuus ei ole synkkä, vaan säteilee Kristuksen kirkkautta. Annan sydämeni nyt kiinnittyä tähän toivoon ja luottamukseen: ”Minä olen kuin alfa ja omega, ensimmäinen ja viimeinen kirjain, alku ja loppu.” (Ilm. 22: 13)

TÄSTÄ ETEENPÄIN

En kestä totuuden koko voimaa ilman rakkautta. Ole kanssani myötätunnon ja totuuden Henki!

Raamatunteksti(t)

12»Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan. 13Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva. 14Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta. 15Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa.

Johannes 16:12-15KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä