Suomen Pipliaseura

8.6.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 8.6.2024

TÄSSÄ

Jumala, kaikki kuuluu sinulle taivaassa ja maassa.

. . .

Minäkin haluan kuulua sinulle nyt.


SANA

”Olette kuulleet nämäkin esivanhemmille annetut käskyt: ’Älä vanno väärää valaa’ ja ’Pidä se, mitä olet Herralle vannonut’. Mutta minä sanon teille: Älkää vannoko ollenkaan. Älkää vannoko taivaan kautta, koska se on Jumalan valtaistuin. Älkää vannoko maan kautta, koska sen päälle hän laskee jalkansa. Älkää vannoko Jerusalemin kautta, koska se on suuren kuninkaan kaupunki. Älä vanno myöskään oman pääsi kautta, koska et pysty muuttamaan ainoatakaan hiustasi valkoiseksi etkä mustaksi. Kun tarkoitatte kyllä, sanokaa ’kyllä’, ja kun tarkoitatte ei, sanokaa ’ei’. Enemmän on pahasta.» (Matt. 5: 33–37)

  • Millaisissa tilanteissa minä tai joku muu on yrittänyt vakuuttaa toisia aikeistaan? Millaisen tunnejäljen tilanne jätti?
  • Suu puhuu, mitä sydän on täynnä. Puhunko minä totuudellisesti? Milloin viimeksi lipsuin siitä? Kerron siitä Jeesukselle.
  • Pyydän, mitä tänään tarvitsen, voidakseni olla selkeä puheissani ja aikeissani.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Eihän myöskään Jumalan Poika, Jeesus Kristus, tullut luoksemme ollakseen sekä ‘Kyllä’ että ‘Ei’. Hän tuli ollakseen vain ‘Kyllä’”. (2. Kor. 1: 19)

Raamatunteksti(t)

Vannomisesta

33»Vielä teille on opetettu nämä isille annetut käskyt: ’Älä tee väärää valaa’ ja ’Pidä, mitä olet Herralle valalla vannonut’. 34Mutta minä sanon teille: Älkää vannoko lainkaan. Älkää taivaan kautta, sillä se on Jumalan valtaistuin, 35älkää maan kautta, sillä se on hänen jalkojensa koroke, älkääkä Jerusalemin kautta, sillä se on suuren kuninkaan kaupunki. 36Älä myöskään vanno pääsi kautta, sillä et sinä pysty muuttamaan ainuttakaan hiustasi mustaksi etkä valkoiseksi. 37Kun myönnätte, sanokaa vain: ’Kyllä’, kun kiellätte, sanokaa: ’Ei.’ Enempi on pahasta.

Matteus 5:33-37KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä