Suomen Pipliaseura

9.4.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 9.4.2024

TÄSSÄ

Puhallan nyt ulos itsestäni kiireen ja kireyden. Hengitän syvään ja rauhallisesti muutaman kerran. Mielikuvissani kuuntelen tuulen huminaa.

. . .

Tule pyhä tuuli ja leiki hiuksillani!


SANA

Älä ihmettele, vaikka sanoin: ’Teidän täytyy syntyä uudelleen.’ Henki on kuin tuuli. Se puhaltaa, missä haluaa, ja voit kuulla sen äänen. Et kuitenkaan tiedä, mistä se tulee ja minne se menee. Samoin on jokaisen Hengestä syntyneen laita.» «Miten se on mahdollista?» kysyi Nikodemos. «Etkö sen vertaa ymmärrä, vaikka edustat Israelin parasta oppineisuutta?» Jeesus vastasi. «Minä vakuutan sinulle: Me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme siitä, mitä olemme nähneet. Meidän todistuksemme ei teille kuitenkaan kelpaa. Ette uskoneet, kun puhuin teille maallisista asioista. Kuinka sitten uskoisitte, jos kerron teille taivaasta? Taivaaseen ei ole noussut kukaan muu kuin hän, joka on sieltä laskeutunutkin: Ihmisen Poika. Ihmisen Poika pitää nostaa maasta, niin kuin Mooses nosti käärmeen sauvan päähän autiomaassa. Silloin jokaisella, joka uskoo häneen, on ikuinen elämä. (Joh. 3: 7–15)

  • ”Teidän täytyy syntyä uudelleen”, kuvaa jotakin läpikotaisin toisenlaista tapaa olla ja muodostaa identiteetti. Kuulenko Jeesuksen kehotuksen vaativana vai mahdollisuutena, tai jollain muulla tapaa, kun hän sanoo sen nyt minulle? Mitä vastaan hänelle?
  • Henki on tuulen kaltainen, hengestä syntyneet samoin. Mitä kuva vapaasti puhaltavasta tuulesta minussa herättää? Nouseeko minussa jokin kaipaus ja pyyntö tälle Hengelle?
  • Hengestä syntyneellä on uusi, Hengen muovaama olemus. Onko se minulla ja millaiseksi sen koen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Kun sinä lähetät henkesi, se luo uutta elämää.” (Ps. 104: 30)

Raamatunteksti(t)

7Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: ’Teidän täytyy syntyä uudesti.’ 8Tuuli puhaltaa missä tahtoo. Sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee. Samoin on jokaisen Hengestä syntyneen laita.»

9»Miten tämä kaikki on mahdollista?» Nikodemos kysyi.

10Jeesus vastasi:

»Etkö sinä, Israelin opettaja, ymmärrä sitä?

11»Totisesti, totisesti: me puhumme mitä tiedämme ja todistamme siitä mitä olemme nähneet, mutta te ette ota vastaan meidän todistustamme. 12Jos te ette usko, kun puhun teille tämän maailman asioista, kuinka voisitte uskoa, kun puhun taivaallisista! 13Kukaan ei ole noussut taivaaseen, paitsi hän, joka on taivaasta tänne tullut: Ihmisen Poika.

14»Niin kuin Mooses autiomaassa nosti käärmeen korkealle, niin on myös Ihmisen Poika korotettava, 15jotta jokainen, joka uskoo häneen, saisi iankaikkisen elämän.

Johannes 3:7-15KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä