Suomen Pipliaseura

9.5.2024 Helatorstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 9.5.2024

TÄSSÄ

Tuleen eteesi ja kuuntelen, mitä sydämestäni kohoaa.

. . .

”Kuule rukoukseni, Herra, nouskoon huutoni sinun luoksesi!” (Ps. 102: 2)


SANA

Jeesus sanoi heille: ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen piti kärsiä ja nousta kuolleista kolmantena päivänä. Hänen nimissään on kaikkia kansoja kehotettava kääntymään, jotta ne saisivat syntinsä anteeksi. Työ alkaa Jerusalemista, ja te olette tämän todistajia. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää kaupungissa, kunnes saatte korkeudesta voiman suojaksenne.”

Jeesus vei oppilaat ulos kaupungista, Betaniaan asti. Siellä hän kohotti kätensä ja siunasi heidät. Siunatessaan hän alkoi etääntyä oppilaista, ja hänet kohotettiin taivaaseen.

Oppilaat kumarsivat maahan asti ja palasivat sitten riemuissaan Jerusalemiin. He pysyttelivät temppelissä ja ylistivät Jumalaa. (Luuk. 24: 46–53)

  • Kääntymys on kreikankielessä ”metanoia”, mielen ylittävä, mielenmuutos. Anteeksianto ja armo ylittävät pahuuteni ja sen aiheuttaman tunnetaakan. Käännyn nyt vastaanottamaan elämää antavaa rakkautta.
  • Mikä on minun “Jerusalemini”, työ, joka alkaa läheltä?
  • Jeesus samanaikaisesti siunaa ja etääntyy oppilaistaan. Eläydyn oppilaiden kokemukseen Betaniassa. Millaisena siunauksen koen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kristus, siunaavat kätesi ovat minunkin ylläni tänään.

Raamatunteksti(t)

46Hän sanoi heille: »Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, 47ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. 48Te olette tämän todistajat. 49Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta.»

Jeesus otetaan taivaaseen

50Jeesus vei opetuslapset ulos kaupungista, lähelle Betaniaa, ja siellä hän kohotti kätensä ja siunasi heidät. 51Siunatessaan hän erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen. 52He kumartuivat maahan asti ja osoittivat hänelle kunnioitustaan, ja sitten he riemua täynnä palasivat Jerusalemiin. 53He olivat alati temppelissä ja ylistivät Jumalaa.

Luukas 24:46-53KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä