Suomen Pipliaseura

3. ryhmätapaaminen: Ystävyys on kallein aarre

Tarvikkeet

  • Raamattu
  • 2 fläppipaperia tai isoa kartonkia 
  • Tusseja tai värikyniä 
  • Post-it -lappuja 
  • Kyniä 

Ohjeet

Ryhmänohjaaja jakaa linkin jaksoihin 6. Jeesus kutsuu oppilaansa ja 7. Jeesuksen oppilaat etsimässä elämälleen merkitystä. Ryhmäläiset valitsevat kukin itselleen yhden raamatuntekstin jommastakummasta jaksosta. Lukekaa tekstit toisillenne ääneen. Lukekaa myös jaksoissa oleva näkökulma, joka liittyy Jeesuksen oppilaisiin.  

Tämän jälkeen ottakaa fläppipaperi tai iso kartonki. Piirtäkää keskelle ihmishahmo (tai tikku-ukko, taiteellisella ilmaisulla ei ole niin väliä).

Pohtikaa sen jälkeen yhdessä, millaisia ominaisuuksia on hyvällä ystävällä. Kirjoittakaa niitä ylös paperille hahmon ympärille. 

Ottakaa sitten toinen fläppipaperi tai iso kartonki ja piirtäkää siihen useampia ihmishahmoja. Pohtikaa, millainen on hyvä kaveriporukka. Kirjoittakaa ajatuksenne paperille. 

Kysymykset

Keskustelkaa lopuksi seuraavista kysymyksistä:

  1. 1.Mikä ystävyydessä voi olla vaikeaa?
  2. 2.Onko tilanteita, jolloin ystävän voi hylätä? Millainen se tilanne olisi? Miltä tuntuu tulla ystävän hylkäämäksi?
  3. 3.Jeesuksen ystävät hylkäsivät hänet pahimmalla mahdollisella hetkellä. Mitä luulette Jeesuksen kokeneen, tunteneen tai ajatelleen? Kirjoittakaa post-it -lapuille ajatuskupliin ajatuksia, joita kenties Jeesuksen mieleen oli tullut. 

Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä