Suomen Pipliaseura

1.5.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus on ylösnousemus ja elämä

17Kun Jeesus tuli perille, Lasarus oli maannut haudassa jo neljä päivää. 18Betania oli lähellä Jerusalemia; matkaa oli vain kolmisen kilometriä. 19Martan ja Marian luokse oli tullut paljon juutalaisia ottamaan osaa heidän suruunsa.

20Martta lähti Jeesusta vastaan, kun kuuli tämän olevan tulossa. Maria sen sijaan jäi kotiin.

21Martta sanoi Jeesukselle: »Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut. 22Mutta nytkin tiedän, että Jumala antaa sinulle kaiken, mitä häneltä pyydät.» 23Jeesus sanoi Martalle: »Veljesi herää eloon.» 24Martta vastasi: »Tiedänhän minä, että hän nousee ylös viimeisenä päivänä.» 25Jeesus sanoi: »Minä olen ylösnousemus ja elämä. Se, joka luottaa minuun, saa elää, vaikka kuoleekin. 26Eikä kukaan, joka elää ja luottaa minuun, kuole koskaan. Uskotko tämän?» 27»Kyllä, Herra», Martta vastasi. »Uskon, että sinä olet Kristus, Jumalan Poika. Sinun oli määrä tulla maailmaan.»

Jeesus itkee

28Tämän sanottuaan Martta lähti. Hän kävi sanomassa vaivihkaa sisarelleen Marialle: »Opettaja on täällä ja pyytää sinua luokseen.» 29Tämän kuullessaan Maria nousi kiireesti ja lähti Jeesuksen luokse. 30Jeesus ei ollut vielä saapunut kylään vaan oli edelleen siellä, missä Martta oli tavannut hänet. 31Kun Maria lähti, juutalaiset olivat yhä talossa lohduttamassa häntä. Nähdessään Marian äkkiä nousevan ja menevän ulos he seurasivat häntä. He luulivat hänen olevan menossa haudalle itkemään.

32Kun Maria tuli Jeesuksen luokse ja näki hänet, hän heittäytyi tämän jalkoihin ja sanoi: »Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut.» 33Jeesus näki Marian ja tämän mukana tulleiden juutalaisten itkevän ja liikuttui itsekin syvästi. 34»Mihin te olette Lasaruksen laittaneet?» hän kysyi. »Herra, tule katsomaan», he vastasivat. 35Jeesus itki. 36Juutalaiset sanoivat: »Katsokaa, miten paljon hän rakasti Lasarusta.» 37Jotkut sanoivat kuitenkin: »Hän avasi sokean silmät. Eikö hän olisi pystynyt estämään Lasaruksen kuoleman?»

Lasarus palaa elämään

38Haudalle tullessaan Jeesus liikuttui jälleen. Hautana oli luola, jonka suulle oli pantu kivi. 39»Ottakaa kivi pois», Jeesus käski. Martta, vainajan sisar, huomautti: »Herra, hän haisee jo. Hän on ollut siellä neljä päivää.» 40Jeesus vastasi: »Enkö sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kunnian?» 41Kivi otettiin pois. Jeesus nosti katseensa taivaalle ja sanoi: »Isä, kiitän sinua siitä, että kuuntelet minua. 42Tiedän kyllä, että kuulet minua aina. Puhun kuitenkin ääneen näiden ympärilläni seisovien vuoksi. Niin saan heidät uskomaan, että sinä olet lähettänyt minut.» 43Tämän sanottuaan hän huusi kovalla äänellä: »Lasarus, tule ulos!» 44Kuollut ilmestyi haudasta. Hänen jalkansa ja kätensä olivat siteissä, ja kasvoja peitti liina. Jeesus sanoi: »Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä.»

Joh. - Johannes 11:17-44UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä