Suomen Pipliaseura

1.6.2022 vesper

UT lukukappale

Rakastakaa toisianne

11Tämä on se sanoma, jonka olette kuulleet alusta saakka: meidän pitää rakastaa toisiamme. 12Emme saa olla sellaisia kuin Kain, Pahan lapsi, joka tappoi raa’asti veljensä. Miksikö hän teurasti tämän? Siksi, että hänen tekonsa olivat pahoja mutta hänen veljensä teot hyviä.

13Veljet ja sisaret, älkää ihmetelkö, jos maailma vihaa teitä. 14Me tiedämme siirtyneemme kuolemasta elämään, sillä me rakastamme veljiämme ja sisariamme. Se, joka ei rakasta, pysyy kuoleman vallassa. 15Jokainen, joka vihaa veljeään tai sisartaan, on murhaaja. Ja niin kuin tiedätte, ikuinen elämä ei kuulu murhaajalle.

16Olemme oppineet tuntemaan rakkauden siitä, että Jeesus antoi henkensä meidän puolestamme. Niinpä meilläkin on velvollisuus antaa henkemme veljiemme ja sisariemme puolesta. 17Miten Jumalan rakkaus voisi pysyä kenessäkään hyväosaisessa, joka sulkee sydämensä puutetta kärsivältä veljeltään tai sisareltaan?

Luottakaa Jumalaan

18Lapseni, meidän rakkautemme pitää ilmetä totuuden mukaisina tekoina, ei sanoina ja puheina. 19Siitä tiedämme, että olemme lähtöisin Totuudesta, ja voimme hänen edessään rauhoittaa sydämemme. 20Jumala tietää kaiken ja on suurempi kuin meidän sydämemme, vaikka se syyttäisi meitä jostain.

21Rakkaat ystävät, jos sydämemme ei syytä meitä, voimme lähestyä Jumalaa rohkeasti. 22Mitä ikinä pyydämmekin häneltä, me saamme sen, koska noudatamme hänen käskyjään ja teemme hänelle mieliksi. 23Tämä on hänen käskynsä: meidän pitää luottaa hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen ja rakastaa toisiamme, niin kuin tämä käski meidän tehdä. 24Se, joka noudattaa Jumalan käskyjä, pysyy hänen yhteydessään, ja Jumala pysyy hänessä. Jumala antoi meille Hengen, ja siitä me tiedämme, että hän pysyy meissä.

1. Joh. - 1. Johanneksen kirje 3:11-24UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä