Suomen Pipliaseura

1.7.2022 laudes

UT lukukappale

12Isännälle Jeesus sanoi: »Kun tarjoat lounasta tai päivällistä, älä kutsu vieraiksi ystäviäsi, perheenjäseniäsi, sukulaisiasi tai rikkaita naapureitasi. Muuten he kutsuvat vuorostaan sinut tehdäkseen sinulle vastapalveluksen. 13Kun järjestät vastaanoton, kutsu köyhiä, rampoja ja sokeita. 14He eivät voi tehdä sinulle vastapalvelusta, ja siksi sinusta tulee siunattu. Saat näet palkkiosi silloin, kun oikeamieliset herätetään kuolleista.»

Suuri juhla-ateria

15Tämän kuultuaan yksi ruokavieraista sanoi Jeesukselle: »Onnellinen se, joka pääsee juhla-aterialle Jumalan valtakuntaan.»

16Jeesus vastasi: »Eräs mies järjesti suuret päivälliset ja kutsui paljon vieraita. 17Kun päivällisten piti alkaa, hän lähetti palvelijansa sanomaan kutsutuille: ’Tulkaa, kaikki on valmiina.’ 18Silloin kaikki alkoivat kuin yhdestä suusta esittää syitä, jotka estivät heitä tulemasta. Yksi sanoi: ’Ostin pellon, ja minun on mentävä katsomaan sitä. Pahoittelen, etten pääse tulemaan.’ 19Toinen sanoi: ’Ostin viisi paria härkiä, ja menen kokeilemaan, mihin ne pystyvät. Pahoittelen, etten pääse tulemaan.’ 20Kolmas sanoi: ’Olen juuri mennyt naimisiin, enkä siksi voi tulla.’

21Palvelija palasi ja kertoi tämän isännälleen. Isäntä suuttui ja sanoi palvelijalle: ’Lähde heti kaupungille! Kierrä kaduilla ja kujilla ja tuo tänne köyhät, sokeat ja rammat.’

22Kun palvelija taas palasi, hän sanoi: ’Herra, tein niin kuin käskit, mutta tilaa on vieläkin.’ 23Isäntä sanoi palvelijalle: ’Lähde tien päälle ja etsi vaikka tien vierestäkin. Pakota kaikki tulemaan, jotta taloni täyttyisi. 24Minä sanon teille: kukaan niistä, jotka aluksi kutsuin, ei minun ruokiani maista.’»

Luuk. - Luukas 14:12-24UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä