Suomen Pipliaseura

1.8.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Tervehdys

1Minä, Simon Pietari, olen Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli. Kirjoitan teille, joille Jumalamme ja Pelastajamme Jeesus Kristus on oikeudenmukaisuudessaan antanut saman arvokkaan uskon kuin meille. 2Toivotan teille entistä enemmän rauhaa ja kaikkea sitä hyvää, jota Jumalan ja Herramme Jeesuksen tunteminen antaa.

Kutsumuksen vahvistaminen

3Hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä kuuluu Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Olemmehan mekin oppineet tuntemaan hänet, joka on kutsunut meidät omikseen vallallaan ja hyvillä teoillaan. 4Sen myötä olemme saaneet kaikkein suurimmat ja arvokkaimmat lupaukset. Näin teistäkin tulee katoamattomia kuin Jumala, ettekä tuhoudu tämän maailman himoihin.

5Pyrkikää siis siihen, että uskonne ilmentäisi hyveitä, hyveenne tietoa, 6tietonne itsehillintää, itsehillintänne kestävyyttä, kestävyytenne Jumalan omille sopivaa elämää, 7tämä elämänne keskinäistä kiintymystä ja kiintymyksenne rakkautta. 8Kun teillä näet on jatkuvasti enemmän kaikkea tätä, ette ole toimettomia ettekä jää hedelmättömiksi vaan opitte tuntemaan Herramme Jeesuksen Kristuksen yhä syvemmin. 9Se taas, jolta kaikki tämä puuttuu, on likinäköinen, jopa sokea. Hän unohtaa, että hänet on jo puhdistettu entisistä synneistään.

10Ponnistelkaa siksi entistä innokkaammin, veljet ja sisaret. Vahvistukaa siinä osassa, johon Jumala on teidät kutsunut ja valinnut. Jos teette niin, ette varmasti kompastu koskaan 11vaan teille osoitetaan avoimet ovet Herramme ja Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen ikuiseen valtakuntaan.

12Tämän vuoksi muistutan teitä aina myöhemminkin näistä asioista, vaikka ne ovat teille tuttuja ja vaikka pidätte lujasti kiinni totuudesta. 13Mielestäni on oikein herätellä muistianne niin kauan kuin elän tässä maallisessa majassani. 14Tiedän, että majani hajotetaan pian – niin on Herramme Jeesus Kristus minulle kertonut. 15Siksi teen aina parhaani, että muistaisitte tämän kaiken myös minun lähdettyäni.

2. Piet. - 2. Pietarin kirje 1:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä