Suomen Pipliaseura

10.02.2023

Sana

Johannes Kastajan mestaus

14Myös kuningas Herodes Antipas sai kuulla Jeesuksesta, jonka nimi tunnettiin jo laajalti. Ihmiset sanoivat: »Johannes Kastaja on noussut kuolleiden joukosta. Siksi hänellä on nuo voimat.» 15Jotkut sanoivat, että Jeesus oli Elia, toiset taas, että hän oli kuin joku muu entisaikojen profeetta. 16Kun Herodes kuuli Jeesuksesta, hän sanoi: »Se Johannes, jolta annoin katkaista kaulan, on noussut kuolleista.»

17Herodes oli näet antanut pidättää Johanneksen ja heittää hänet vankilaan. Syynä tähän oli Herodias, Herodeksen Filippos-veljen vaimo. Herodes oli mennyt naimisiin Herodiaksen kanssa, 18mutta Johannes oli sanonut hänelle: »Ei sinulla ole lupaa olla veljesi vaimon kanssa.» 19Herodias ei sietänyt Johannesta ja olisi halunnut tappaa hänet. Sitä hän ei kuitenkaan voinut tehdä, 20sillä Herodes pelkäsi Johannesta. Hän tiesi Johanneksen olevan oikeamielinen ja pyhä mies, ja siksi hän suojeli tätä. Herodes kuunteli Johannesta mielellään, vaikkei tiennytkään, mitä ajatella tämän puheista.

21Herodias sai tilaisuutensa, kun Herodes järjesti syntymäpäivänään juhlat hoviherroilleen ja sotapäälliköilleen sekä Galilean johtajille. 22Herodiaksen tytär tuli sisään ja esitti tanssin, joka miellytti kuningasta ja hänen pöytäseuruettaan. Kuningas sanoi tytölle: »Pyydä minulta mitä haluat, niin annan sen sinulle.» 23Hän vannoi: »Annan sinulle mitä ikinä pyydät, vaikka puolet valtakunnastani.» 24Tyttö meni kysymään äidiltään: »Mitä pyytäisin?» »Pyydä Johannes Kastajan päätä», äiti vastasi. 25Tyttö kiirehti takaisin kuninkaan luokse ja sanoi: »Tahdon, että annat minulle heti tarjottimella Johannes Kastajan pään.»

26Pyyntö ahdisti Herodesta. Hän ei voinut kuitenkaan enää perääntyä, koska kaikki olivat kuulleet, mitä hän oli tytölle vannonut. 27Niinpä hän lähetti vankilaan erikoisjoukkojen sotilaan ja käski tämän tuoda Johanneksen pään. Sotilas lähti vankilaan, katkaisi Johanneksen kaulan 28ja toi hänen päänsä tarjottimella. Pää annettiin tytölle, ja tyttö vei sen äidilleen.

29Kun Johanneksen oppilaat kuulivat asiasta, he tulivat hakemaan ruumiin ja panivat sen hautaan.

Mark. - Markus 6:14-29UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä