Suomen Pipliaseura

10.5.2022 laudes

UT lukukappale

Johannes Kastajan toiminta

1Oli keisari Tiberiuksen viidestoista vuosi hallitsijana. Pontius Pilatus piti valtaa Juudeassa, ja ruhtinaina hallitsivat Galileassa Herodes Antipas, Itureassa ja Trakonitiksessa hänen veljensä Filippos ja Abilenessa Lysanias. 2Ylipapin virkaa hoitivat Hannas ja Kaifas.

Johannes, Sakariaksen poika, oleskeli asumattomalla seudulla, kun Jumala alkoi puhua hänelle. 3Hän alkoi kulkea ympäri Jordanin aluetta ja julistaa, että ihmisten pitäisi muuttaa elämänsä suunta ja ottaa kaste. Siten he saisivat syntinsä anteeksi. 4Näin oli profeetta Jesajan kirjassa ennustettukin:

»Ääni huutaa asumattomalla seudulla:

’Valmistakaa Herralle tie,

oikaiskaa hänen polkunsa mutkat!’

5Kaikki rotkot täytetään,

vuoret ja kukkulat madalletaan.

Mutkaiset tiet suoristetaan,

kuoppaiset tasoitetaan.

6Kaikki saavat nähdä, miten Jumala pelastaa.»

7Johannes sanoi väkijoukolle, joka oli lähtenyt hänen kastettavakseen: »Kuka teille kyynpoikasille on näyttänyt, miten vältätte tulevan vihan? 8Alkakaa tuottaa uuden elämäntapanne arvoisia hedelmiä, älkääkä ruvetko sanomaan: ’Meidän isämme on Abraham.’ Minä sanon teille, että Jumala voi tehdä lapsia Abrahamille vaikka näistä kivistä. 9Puiden juurella on jo kirves. Kaikki ne puut, joiden hedelmät eivät ole hyviä, kaadetaan ja heitetään tuleen.»

10»Mitä meidän sitten pitäisi tehdä?» ihmiset kysyivät, 11ja Johannes vastasi: »Sen, jolla on kaksi paitaa, pitää antaa toinen sille, jolla ei ole yhtään. Sen, jolla on ruokaa, pitää tehdä samoin.» 12Kasteelle tuli myös tullimiehiä, jotka kysyivät: »Opettaja, mitä meidän pitäisi tehdä?» 13»Älkää kiskoko keneltäkään ylimääräistä», Johannes vastasi. 14Myös sotilaat tulivat kysymään, mitä heidän pitäisi tehdä. »Tyytykää päivärahoihinne, älkääkä ryöstäkö ja kiristäkö ihmisiä», Johannes sanoi.

Luuk. - Luukas 3:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä