Suomen Pipliaseura

10.5.2022 vesper

UT lukukappale

Entinen ja uusi elämä

17Sanon teille vakavasti Herran yhteydessä: Älkää enää eläkö niin kuin vierasuskoiset. Heidän ajatuksensa harhailevat tyhjänpäiväisissä asioissa, 18ja pimeys vallitsee heidän mielessään. Tietämättömyys ja kovasydämisyys ovat saaneet heidät vieraantumaan Jumalasta, elämän antajasta. 19He ovat villiintyneet, muuttuneet ahneiksi ja omistautuneet elämään hillittömän saastaisesti. 20Tällaista teille ei kuitenkaan ole opetettu Kristuksesta. 21Jos todella olette kuulleet Jeesuksesta ja jos teille on opetettu sitä totuutta, joka Jeesus on, 22te luovutte entisestä elämästänne. Samalla hylkäätte entisen minänne, joka tuhoutuu harhaisiin himoihinsa. 23Te annatte itsenne uudistua henkisesti 24ja puette yllenne uuden minuuden, joka on luotu Jumalan mielen mukaiseksi. Se on luotu totuudesta, oikeudenmukaisuudesta ja pyhyydestä.

Ohjeita uutta elämää varten

25Koska olette luopuneet valheesta, puhukaa totta toisillenne. Mehän olemme jäseniä toistemme ruumiissa. 26Suuttukaa, mutta älkää tehkö syntiä älkääkä antako auringon laskea vihanne ylle. 27Älkää antako tilaa Paholaiselle. 28Varkaan on lakattava varastamasta ja ryhdyttävä ahkerasti rehelliseen työhön, jotta voisi auttaa tarvitsevia. 29Älkää päästäkö suustanne pahoja sanoja, vaan puhukaa rakentavasti, niin että kuulijoille jää hyvä mieli. 30Älkääkä tuottako surua Jumalan Pyhälle Hengelle. Henki on kuin sinetti, jolla Jumala merkitsee teidät omikseen lunastuksen päivää varten.

31Hävittäkää itsestänne kaikki katkeruus, raivo, viha, riita, pilkka ja kaikenlainen pahuus. 32Kohdelkaa toisianne hyvin, lempeästi ja anteeksiantavasti, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen myötä.

Ef. - Kirje efesoslaisille 4:17-32UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä