Suomen Pipliaseura

11.10.2022 vesper

UT lukukappale

Pääsiäisateria

12Happamattoman leivän juhlan ensimmäisenä päivänä, jolloin oli tapana uhrata pääsiäislammas, oppilaat kysyivät Jeesukselta: »Missä tahtoisit syödä pääsiäislampaan? Minne menemme valmistamaan sen?» 13Jeesus lähetti asialle kaksi oppilastaan ja sanoi heille: »Menkää kaupunkiin. Vastaanne tulee mies, joka kantaa vesiruukkua. Seuratkaa häntä. 14Mihin taloon hän meneekin, menkää tekin sinne ja sanokaa isännälle: ’Opettajamme pyytää sinulta huonetta, jossa hän voisi syödä pääsiäisaterian oppilaidensa kanssa.’ 15Isäntä osoittaa teille yläkerrasta suuren huoneen valmiiksi järjestettynä. Laittakaa sinne ateria meitä varten.» 16Oppilaat lähtivät matkaan ja tulivat kaupunkiin. Kaikki kävi niin kuin Jeesus oli sanonut, ja he valmistivat pääsiäisaterian.

17Illan tultua Jeesus saapui taloon oppilaidensa kanssa. 18Kun he olivat asettuneet aterioimaan, Jeesus sanoi: »Minä vakuutan teille: yksi teistä, joka nyt syö kanssani, ilmiantaa minut.» 19Oppilaat järkyttyivät ja alkoivat yksi toisensa jälkeen kysellä Jeesukselta: »En kai minä?» 20Jeesus vastasi heille: »Hän on yksi teistä kahdestatoista oppilaasta ja kastaa leipää samaan kastikeastiaan kuin minä. 21Ihmisen Poika lähtee pois juuri niin kuin pyhissä kirjoituksissa sanotaan. Mutta voi sitä, joka ilmiantaa Ihmisen Pojan! Sille ihmiselle olisi parempi, ettei olisi koskaan syntynytkään.»

22Aterian aikana Jeesus otti leivän, lausui kiitosrukouksen ja mursi leivästä paloja. Hän jakoi ne oppilailleen ja sanoi: »Ottakaa, tämä on minun ruumiini.» 23Sen jälkeen hän otti maljan, kiitti ja antoi sen heille. Kaikki joivat siitä. 24Jeesus sanoi: »Tämä on minun vereni, liiton veri. Se vuodatetaan monien puolesta. 25Minä vakuutan teille, etten koske viiniin ennen kuin juon uutta viiniä Jumalan valtakunnassa.»

Mark. - Markus 14:12-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä