Suomen Pipliaseura

11.2.2023 vesper

UT lukukappale

Lopun aikojen ihmiset

1Sinun on syytä tietää, että viimeisinä päivinä ajat ovat vaikeat. 2Ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanhimoisia kehuskelijoita ja ylimielisiä pilkkaajia. He eivät tottele vanhempiaan, vaan ovat kiittämättömiä ja jumalattomia. 3He eivät tunne rakkautta eivätkä anna anteeksi, vaan syyttelevät toisiaan. He ovat hillittömiä ja kesyttömiä eivätkä rakasta hyvää. 4He ovat pettureita, kärsimättömiä pullistelijoita, jotka rakastavat nautintoja enemmän kuin Jumalaa. 5Ulospäin he ovat uskonnollisia, mutta he kiistävät uskon voiman. Käännä heille selkäsi!

6Tällaisia ovat ne, jotka ujuttautuvat ihmisten koteihin viekottelemaan syntien rasittamia, monenlaisten himojensa heittelemiä naisparkoja. 7Nämä naiset ovat aina kiinnostuneet oppimaan uutta, mutta totuutta he eivät koskaan opi tuntemaan.

8Nämä viekottelijat vastustavat totuutta samalla tavoin kuin Jannes ja Jambres nousivat vastustamaan Moosesta. Heidän mielensä on turmeltunut, eikä heidän uskonsa läpäise testiä. 9Kovin pitkälle he eivät kuitenkaan pötki, koska heidän mielettömyytensä on kaikille yhtä ilmiselvää kuin noiden kahden typeryys lopulta oli.

Timoteuksen tehtävä

10Sinä olet seurannut minun opetustani, elämäntapaani, tavoitettani, uskoani, kärsivällisyyttäni, rakkauttani ja kestävyyttäni. 11Sinä todistit vainoja ja kärsimyksiä, joita kohtasin Antiokiassa, Ikonionissa ja Lystrassa. Millaisia vainoja sainkaan kestää! Kaikista Herra kuitenkin pelasti minut.

12Vainotuiksi joutuvat kaikki, jotka tahtovat elää hurskaasti Kristuksen Jeesuksen omina. 13Pahat ihmiset ja huijarit menevät yhä pitemmälle pahuudessa. He eksyttävät muita ja eksyvät itse. 14Pidä sinä kiinni siitä, mitä olet oppinut ja mistä voit olla varma. Sinähän tiedät, keneltä olet sen oppinut. 15Lapsesta saakka olet tuntenut myös pyhät kirjoitukset. Ne voivat antaa sinulle viisautta, niin että uskot Kristukseen Jeesukseen ja pelastut. 16Jokainen niistä on Jumalan Hengen tuote. Siksi niistä kaikista on hyötyä opetuksessa, nuhtelemisessa, kurinpidossa ja oikeamielisyyteen kasvattamisessa. 17Niiden avulla Jumalan oma valmistuu kaikenlaisen hyvän tekijäksi.

2. Tim. - 2. kirje Timoteukselle 3:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä