Suomen Pipliaseura

12.6.2022 laudes

UT lukukappale

Taivaaseen avautunut ovi

1Myöhemmin huomasin, että taivaaseen oli avautunut ovi. Kuulin taas äänen, joka muistutti torven soittoa. Se sanoi: »Nouse tänne! Näytän sinulle, mitä seuraavaksi täytyy tapahtua.» 2Jouduin heti Hengen valtaan. Näin taivaassa valtaistuimen ja jonkun istumassa sillä. 3Hän oli ulkonäöltään kuin jalokivi, jaspiksen tai sardin kaltainen. Valtaistuinta ympäröi smaragdinvihreä valokehä.

Taivaallisia olentoja

4Valtaistuimen ympärillä oli 24 muuta valtaistuinta. Niillä istui 24 vanhinta. Heillä oli yllään valkoinen viitta ja päässään kultainen seppele. 5Valtaistuin salamoi ja jyrisi. Sen edessä paloi seitsemän soihtua, seitsemän Jumalan henkeä. 6Sen edessä kimmelsi myös jotain kristallin kaltaista, kuin lasinen meri.

Lisäksi valtaistuimen ympärillä oli neljä olentoa, jotka olivat joka puolelta täynnä silmiä. 7Yksi niistä oli kuin leijona, toinen kuin härkä. Kolmannella oli kasvot kuin ihmisellä. Neljäs taas muistutti lentävää kotkaa. 8Jokaisella olennolla oli kuusi siipeä, ja niiden ruumis oli silmiä täynnä.

Jumalanpalvelus taivaassa

Olennot eivät levänneet päivällä eivätkä yöllä vaan toistivat lakkaamatta:

»Pyhä, pyhä, pyhä

on Herra Jumala, kaiken hallitsija,

joka oli ja on ja joka tulee.»

9Aina kun olennot osoittavat kunnioitustaan, arvostustaan ja kiitollisuuttaan ikuisesti valtaistuimella istuvalle, 10heittäytyvät nuo 24 vanhinta hänen eteensä. He kumartavat hänelle kunnioittavasti yhä uudelleen, ikuisesti. He heittävät seppeleensä valtaistuimen eteen ja sanovat:

11»Herramme ja Jumalamme!

Olet kaiken kirkkautesi, kunniasi ja valtasi arvoinen.

Sinä olet luonut kaiken.

Sinun tahdostasi kaikki

syntyi ja luotiin.»

Ilm. - Ilmestys 4:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä