Suomen Pipliaseura

13.1.2023 vesper

UT lukukappale

Kysymys verojen maksamisesta

15Fariseukset lähtivät neuvottelemaan, miten saisivat Jeesuksen ansaan hänen omista sanoistaan. 16Sitten he lähettivät hänen luokseen oppilaitaan ja Herodeksen hallinnon tukijoita, jotka kysyivät: »Opettaja, me tiedämme, että puhut totta ja opetat totuudenmukaisesti, miten noudatetaan Jumalan tahtoa. Sinä et välitä muiden mielipiteistä, koska et tee eroa ihmisten välillä. 17Sano siis meille, mitä mieltä olet: saako keisarille maksaa veroa vai ei?» 18Jeesus tiesi heidän pahat aikeensa ja vastasi: »Miksi te teeskentelijät testaatte minua? 19Näyttäkää minulle sitä rahaa, jolla maksatte veronne.» He antoivat Jeesukselle denaarin. 20Jeesus kysyi heiltä: »Kenen kuva ja nimi tässä on?» 21»Keisarin», he vastasivat. Siihen Jeesus sanoi: »Antakaa siis keisarille takaisin se, mikä on keisarin, ja Jumalalle se, mikä on Jumalan». 22Tämän kuullessaan kysyjät hämmentyivät. He jättivät Jeesuksen rauhaan ja lähtivät pois.

Kysymys ylösnousemuksesta

23Samana päivänä Jeesuksen luokse tuli saddukeuksia, joiden mukaan kuolleet eivät herää eloon. He sanoivat Jeesukselle: 24»Opettaja, Mooses sanoi, että jos mies kuolee lapsettomana, hänen veljensä pitää naida leski ja jatkaa vainajan sukua. 25No, meidän joukossamme oli seitsemän veljestä. Vanhin heistä meni naimisiin, mutta kuoli ja jätti lapsettoman vaimonsa veljelleen. 26Myös tämä toinen veli kuoli, samoin kolmas ja kaikki muutkin aina seitsemänteen asti. 27Viimeisenä kuoli nainen. 28Kenelle noista seitsemästä veljeksestä hän kuuluu ylösnousemuksessa? Hänhän oli jokaisen vaimo.»

29Jeesus vastasi heille: »Olette hakoteillä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. 30Ei ylösnousemuksessa anneta ketään vaimoksi eikä mennä naimisiin, vaan kaikki ovat kuin taivaan enkeleitä. 31Ettekö ole lukeneet, mitä Jumala on kuolleiden ylösnousemuksesta sanonut: 32’Minä olen Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala’? Hän ei ole kuolleiden vaan elävien Jumala.» 33Kansa oli ihmeissään Jeesuksen opetuksesta.

Matt. - Matteus 22:15-33UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä