Suomen Pipliaseura

13.7.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesuksen luokse tuodaan lapsia

15Jeesuksen luokse tuotiin myös vauvoja, jotta hän koskettaisi heitä. Kun oppilaat huomasivat tämän, he moittivat tuojia. 16Jeesus kuitenkin kutsui nämä luokseen ja sanoi: »Antakaa lasten tulla luokseni älkääkä estelkö heitä, sillä Jumalan valtakunta kuuluu heidän kaltaisilleen. 17Minä vakuutan teille: Jumalan valtakuntaan ei pääse kukaan, joka ei ota sitä vastaan kuin lapsi.»

Rikas mahtimies

18Eräs korkeassa asemassa oleva mies kysyi Jeesukselta: »Hyvä opettaja, mitä minun pitäisi tehdä, että perisin ikuisen elämän?» 19»Miksi sanot minua hyväksi?» Jeesus kysyi. »Jumala yksin on hyvä. 20Sinä tunnet käskyt: älä tee aviorikosta, älä tapa, älä varasta, älä valehtele todistajana, kunnioita isääsi ja äitiäsi.» 21»Noita kaikkia olen noudattanut nuoresta saakka», mies sanoi. 22Tämän kuultuaan Jeesus sanoi: »Yksi asia sinulta on silti vielä tekemättä. Myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Kun se on tehty, seuraa minua.» 23Tämän kuullessaan mies tuli murheelliseksi, koska hän oli hyvin rikas.

24Kun Jeesus näki sen, hän sanoi: »Kuinka vaikeaa rahakkaiden onkaan päästä Jumalan valtakuntaan. 25Kamelin on helpompi mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä sisään Jumalan valtakuntaan.» 26Silloin kuulijat kysyivät: »Kuka sitten voi pelastua?» 27»Se, mikä on mahdotonta ihmiselle, on mahdollista Jumalalle», Jeesus vastasi.

Oppilaitten palkkio

28Pietari sanoi: »Mehän olemme jättäneet kaiken ja seuranneet sinua.» 29Jeesus vastasi: »Minä vakuutan teille: jokainen, joka on Jumalan valtakunnan takia jättänyt talonsa, vaimonsa, sisaruksensa, vanhempansa tai lapsensa, 30saa takaisin moninkertaisesti tässä elämässä ja sen jälkeen ikuisen elämän.»

Luuk. - Luukas 18:15-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä