Suomen Pipliaseura

13.8.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Apostolit tekevät ihmeitä

12Apostolit tekivät kansan parissa paljon ihmeitä. Uskovat pitivät yhtä ja kokoontuivat Salomon pylväskäytävässä. 13Kukaan ulkopuolinen ei uskaltanut liittyä heidän seuraansa, mutta kansa arvosti heitä. 14Herraan uskovien joukko sai jatkuvasti lisää jäseniä, sekä miehiä että naisia. 15Kansa toi kaduille sairaita vuoteilla ja makuualustoilla, jotta edes ohikulkevan Pietarin varjo osuisi johonkuhun heistä. 16Myös Jerusalemin naapurikaupungeista kerääntyi väkeä, joka toi mukanaan sairaita ja demonien vaivaamia. Kaikki paranivat.

Apostoleja vainotaan

17Silloin ylipappi ja häntä tukevat saddukeukset kiihtyivät niin, 18että pidättivät apostolit julkisesti ja panivat heidät vankilaan. 19Herran enkeli avasi kuitenkin yöllä vankilan ovet, päästi apostolit ulos ja sanoi: 20»Lähtekää täältä ja menkää temppeliin. Puhukaa siellä ihmisille elämän sanoja.» 21Apostolit tottelivat ja menivät jo varhain aamulla temppeliin opettamaan. Ylipappi ja hänen tukijansa kutsuivat heti aamulla koolle Suuren neuvoston, kaikki Israelin johtajat. Sitten he lähettivät vartijoita hakemaan apostolit vankilasta.

22Perille tultuaan vartijat eivät kuitenkaan löytäneet heitä. He palasivat ja ilmoittivat: 23»Vankilan ovet olivat varmasti lukossa ja vartioituja, mutta kun avasimme ne, emme löytäneet sisältä ketään.» 24Tämän kuullessaan temppelivartioston päällikkö ja ylipapit hämmentyivät ja ihmettelivät, mistä mahtoi olla kyse. 25Sitten joku tuli kertomaan: »Kuulkaa, ne miehet, jotka panitte eilen vankilaan, ovat temppelissä ja opettavat kansaa.» 26Silloin vartioston päällikkö ja vartijat lähtivät hakemaan apostolit mukaansa. He eivät käyttäneet väkivaltaa, koska pelkäsivät kansan kivittävän heidät.

Ap. t. - Apostolien teot 5:12-26UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä