Suomen Pipliaseura

13.8.2022 vesper

UT lukukappale

Odottakaa Herraa kärsivällisesti

7Olkaa siis kärsivällisiä Herran tuloon asti, veljet ja sisaret. Viljelijäkin odottaa kärsivällisesti maan arvokasta satoa, kunnes saa sen, ensin keväällä ja sitten syksyllä. 8Olkaa tekin kärsivällisiä ja rohkaiskaa sydämenne, sillä Herran saapuminen on lähellä. 9Älkää syytelkö toisianne, veljet ja sisaret, ettei teitä tuomittaisi. Tuomari seisoo jo ovella. 10Veljet ja sisaret, ottakaa mallia profeetoista, jotka puhuivat Herran nimissä. He kestivät vastoinkäymisiä ja olivat kärsivällisiä. 11Mehän pidämme onnellisina niitä, jotka ovat olleet kestäviä. Olette kuulleet Jobin periksiantamattomuudesta ja tiedätte, miten hyvin Herra antoi kaiken päättyä. Herra on myötätuntoinen ja anteeksiantava.

Vannomiskielto

12Ennen kaikkea, veljet ja sisaret, älkää vannoko valaa. Älkää vannoko taivaan, maan tai minkään muunkaan kautta. Sanokaa vain »kyllä», kun tarkoitatte kyllä, ja »ei», kun tarkoitatte ei. Muuten joudutte tuomittaviksi.

Rukouksen voima

13Jos teillä on vastoinkäymisiä, rukoilkaa. Jos olette iloisia, laulakaa kiitoslauluja. 14Jos joku on sairaana, kutsukaa seurakunnan vanhimmat hänen luokseen. Heidän tehtävänsä on rukoilla hänen puolestaan ja voidella hänet öljyllä Herran nimissä. 15Kun he rukoilevat luottaen Herraan, rukous parantaa sairaan ja Herra nostaa hänet jalkeille. Jos hän on tehnyt väärin, hän saa sen anteeksi. 16Tunnustakaa siis pahat tekonne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, niin parannutte. Oikeamielisen rukous on täynnä voimaa, ja se saa paljon aikaan. 17Elia oli tavallinen ihminen niin kuin mekin. Hän rukoili hellittämättä, ettei sataisi, eikä maan päällä satanut kolmeen ja puoleen vuoteen. 18Kun hän rukoili uudestaan, antoi taivas sadetta ja maa satoa.

Huolehtikaa eksyneistä

19Jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen ohjaa hänet takaisin, 20niin tietäkää tämä, veljet ja sisaret: joka palauttaa syntisen harhateiltä, pelastaa hänet kuolemasta ja peittää monetkin synnit.

Jaak. - Jaakobin kirje 5:7-20UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä