Suomen Pipliaseura

14.7.2024 Kirkastussunnuntai

Sana

Noin kahdeksan päivää sen jälkeen, kun Jeesus oli pitänyt tämän puheen, hän nousi vuorelle rukoilemaan. Hän otti mukaansa Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin. Kun hän rukoili, hänen kasvonsa muuttuivat ja hänen vaatteistaan tuli säteilevän valkoiset. Yhtäkkiä hänen kanssaan seisoi puhumassa kaksi miestä. He olivat Mooses ja Elia. He ilmestyivät häikäisevän kirkkaina ja puhuivat Jeesuksen poislähdöstä, joka toteutuisi Jerusalemissa.

Pietari ja muut olivat nukahtaneet. Herätessään he näkivät Jeesuksen kirkkauden ja kaksi miestä, jotka seisoivat hänen seurassaan. Kun nämä olivat lähdössä Jeesuksen luota, Pietari sanoi hänelle: ”Mestari, onpa hyvä, että me olemme täällä. Me teemme kolme majaa: yhden sinulle, yhden Moosekselle ja yhden Elialle.” Hän ei ymmärtänyt, mistä puhui.

Pietarin puhuttua ilmestyi pilvi, joka heitti varjon heidän ylleen. Oppilaat pelästyivät, kun pilvi kietoi heidät sisäänsä. Sitten pilvestä kuului ääni: ”Tämä on minun Poikani ja valittuni, kuunnelkaa häntä!” Kun ääni oli puhunut, oppilaat huomasivat Jeesuksen olevan taas yksin. He pitivät suunsa kiinni eivätkä kertoneet kenellekään, mitä olivat nähneet. (Luuk. 9: 28–36)

Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä