Suomen Pipliaseura

15.01.2023

Sana

5Matkalla Jeesus tuli Sykar-nimiseen Samarian kaupunkiin. Lähistöllä oli alue, jonka Jaakob oli antanut pojalleen Joosefille. 6Siellä oli Jaakobin kaivo. Matkasta väsyneenä Jeesus istahti kaivolle. Oli keskipäivä.

7Samarialainen nainen tuli ottamaan kaivosta vettä. Jeesus sanoi hänelle: »Anna minullekin juotavaa.» 8Oppilaat olivat menneet kaupunkiin ostamaan ruokaa. 9Samarialaisnainen vastasi: »Sinähän olet juutalainen. Miten sinä pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?» Juutalaiset eivät näet ole tekemisissä samarialaisten kanssa.

10Jeesus sanoi naiselle: »Et tunne Jumalan lahjaa etkä häntä, joka pyytää sinulta juotavaa. Jos tuntisit, sinä pyytäisit juotavaa häneltä ja saisit vettä, joka antaa elämän.» 11Nainen vastasi: »Herra, eihän sinulla ole edes astiaa, ja kaivo on syvä. Miten sinulla olisi sellaista vettä? 12Et kai sinä ole mahtavampi kuin isämme Jaakob? Hän antoi meille kaivon ja joi siitä itse samoin kuin hänen poikansa ja karjansa.» 13Jeesus vastasi hänelle: »Jokaiselle, joka juo tästä kaivosta, tulee uudelleen jano. 14Minun antamani vesi taas sammuttaa janon ikuisiksi ajoiksi siltä, joka sitä juo. Siitä vedestä tulee lähde, joka pulppuaa hänessä ja antaa ikuisen elämän.» 15Nainen sanoi: »Herra, anna minulle sitä vettä. Sitten minulla ei ole enää jano eikä minun tarvitse käydä täällä vettä hakemassa.»

16Jeesus sanoi naiselle: »Mene hakemaan miehesi tänne.» 17Nainen vastasi, ettei hänellä ollut miestä. Jeesus sanoi: »Totta, sinulla ei ole miestä. 18Sinulla on ollut viisi miestä, eikä nykyinen kumppanisi ole sinun aviomiehesi. Niin että totta puhuit.» 19Nainen sanoi: »Herra, olet näköjään profeetta. 20Meidän isämme ovat palvoneet Jumalaa tällä vuorella. Te juutalaiset taas sanotte, että oikea palvontapaikka on Jerusalemissa.» 21Jeesus vastasi: »Usko minua: tulee aika, jolloin Isää ei palvota sen paremmin tällä vuorella kuin Jerusalemissakaan. 22Te palvotte sellaista, mitä ette tunne. Me taas palvomme häntä, jonka tunnemme – onhan pelastus lähtöisin juutalaisten parista. 23Mutta on tulossa – ja oikeastaan on jo tullutkin – se aika, jolloin oikeat palvojat palvovat Isää Hengessä ja totuudessa. Juuri sellaisia palvojiahan Isä etsii. 24Jumala on Henki, joten häntä on palvottava Hengessä ja totuudessa.»

25Nainen sanoi: »Tiedän, että on tulossa Messias eli Kristus. Kun hän tulee, hän kertoo meille kaiken.» 26»Tässähän minä puhun sinulle», Jeesus sanoi.

Joh. - Johannes 4:5-26UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä