Suomen Pipliaseura

15.12.2021

Sana

Enkeli ilmoittaa Johannes Kastajan syntymän

5Juudeassa eli kuningas Herodes Suuren hallitsijakaudella pappi, jonka nimi oli Sakarias. Hän kuului Abian pappisosastoon. Myös hänen vaimonsa Elisabet oli Aaronin jälkeläisiä ja siten pappissukua. 6Molemmat olivat Jumalan silmissä oikeamielisiä ja elivät kaikkien Herran käskyjen ja sääntöjen mukaan. 7Heillä ei ollut lasta, koska Elisabet oli hedelmätön, ja he olivat jo iäkkäitä.

8Oli Sakariaksen osaston vuoro toimittaa jumalanpalvelusta. 9Tehtävät arvottiin tavan mukaan, ja Sakariaksen vastuulle tuli uhrisuitsukkeen polttaminen Herran temppelissä. 10Suitsuttamisen aikana väkijoukko rukoili ulkopuolella. 11Silloin Sakariakselle ilmestyi Herran enkeli, joka seisoi suitsutusalttarin oikealla puolella.

12Enkelin nähdessään Sakarias säpsähti ja pelästyi pahoin, 13mutta tämä sanoi: »Älä pelkää, Sakarias, sillä rukouksesi on kuultu. Vaimosi Elisabet synnyttää sinulle pojan. Anna hänelle nimeksi Johannes. 14Hän tuo sinulle iloa ja riemua, ja monet muutkin iloitsevat hänen syntymästään. 15Pojastasi tulee suuri Jumalan mies. Hän ei koske viiniin eikä olueen vaan on jo äitinsä kohdussa täynnä Pyhää Henkeä. 16Hän ohjaa monet israelilaiset Herran, heidän Jumalansa, luokse. 17Poikasi kulkee Herran edelläkävijänä saman Hengen ja voiman avulla kuin Elia. Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen, saa tottelemattomat ajattelemaan oikeamielisten tavoin ja valmistelee kansaa Herran tuloa varten.»

18Sakarias kysyi enkeliltä: »Millä perusteella sanot noin? Minähän olen jo vanha, ja vaimonikin on iäkäs.» 19Enkeli vastasi: »Minä olen Gabriel ja seison Jumalan edessä. Minut on lähetetty ilmoittamaan sinulle nämä hyvät uutiset. 20Koska et uskonut sanojani, et kykene puhumaan, ennen kuin sanani aikanaan toteutuvat.»

21Kansa odotti Sakariasta ja oli ihmeissään, kun hän viipyi temppelissä. 22Kun hän sitten tuli ulos, hän ei kyennyt puhumaan. Ihmiset ymmärsivät, että Sakarias oli nähnyt temppelissä näyn. Hän jäi mykäksi ja ilmaisi itseään elehtimällä.

23Sakariaksen palvelusvuoro päättyi, ja hän lähti kotiinsa. 24Tämän jälkeen hänen vaimonsa Elisabet tuli raskaaksi. Elisabet pysytteli omissa oloissaan viisi kuukautta ja sanoi: 25»Näin on Herra minulle tehnyt. Näinä päivinä hän toimii minun puolestani, eivätkä ihmiset enää halveksi minua.»

Luuk. - Luukas 1:5-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä