Suomen Pipliaseura

15.2.2023 vesper

UT lukukappale

Tervehdys

1Minä, Paavali, olen Jumalan palvelija ja Jeesuksen Kristuksen apostoli. Opetan Jumalan valittuja uskomaan, tuntemaan totuuden, elämään pyhästi 2ja toivomaan ikuista elämää. Jumala on sen luvannut jo ennen aikojen alkua, eikä hän petä lupaustaan. 3Hän ilmoitti sanansa, kun se julistettiin ajallaan. Jumala, meidän pelastajamme, uskoi tämän sanoman minulle ja käski minun julistaa sitä.

4Tervehdin sinua, Titus! Yhteisen uskomme asioissa sinä olet minun oikea poikani. Hyvyyttä ja rauhaa sinulle Isältä Jumalalta ja Kristukselta Jeesukselta, pelastajaltamme!

Tituksen työ Kreetalla

5Jätin sinut Kreetalle, jotta panisit siellä hoitamatta jääneet asiat järjestykseen ja nimittäisit kaikkiin kaupunkeihin seurakunnan vanhimmat. Näinhän minä käskin. 6Vanhimman on oltava moitteeton ja avioliitossaan uskollinen. Hänen lastensa on oltava uskovia; he eivät saa olla kovakorvaisia eivätkä kevytmielisen maineessa. 7Seurakunnan johtajan on oltava moitteeton, niin kuin Jumalan asioita hoitavan kuuluu. Hän ei saa olla ylimielinen räyhääjä, juoppo, väkivaltainen eikä rahanahne. 8Hänen on oltava vieraanvarainen, hyväntahtoinen, maltillinen, oikeudenmukainen ja pyhä. Hänen on hallittava itsensä 9ja omistauduttava elämään oikean, luotettavan opin mukaisesti. Silloin hänellä on varaa opettaa tervettä oppia muillekin ja kumota vastustajiemme väitteet.

10Varsinkin juutalaistaustaisten uskovien joukossa on paljon rettelöiviä suunsoittajia, jotka sekoittavat toisten pään. 11Heidän suunsa on tukittava, koska he saavat kokonaiset perheet sekaisin opettaessaan väärää oppia rahallisen hyödyn toivossa. 12Yksi heistä, heidän oma profeettansa, onkin sanonut kreetalaisista:

»Valheita suoltaa vain peto Kreetan, se syömäri laiska.»

13Tämä todistus pitää paikkansa. Nuhtele siis tällaisia ankarasti, jotta he alkaisivat taas uskoa terveesti. 14Heidän ei pidä uskoa juutalaisia myyttejä eikä totuudesta eksyneiden ihmisten käskyjä. 15Puhtaille kaikki on puhdasta, mutta saastaisille ja uskottomille mikään ei ole puhdasta. Heidän mielensä ja omatuntonsakin ovat saastaisia. 16He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta todistavat teoillaan muuta. He ovat inhottavia ja itsepäisiä eivätkä kykene mihinkään hyviin tekoihin.

Tit. - Kirje Titukselle 1:1-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä