Suomen Pipliaseura

15.9.2022 laudes

UT lukukappale

Jaakob tapetaan ja Pietari vangitaan

1Noihin aikoihin kuningas Herodes Agrippa otti käyttöön kovat keinot muutamia seurakuntalaisia kohtaan. 2Hän käski tappaa miekalla Jaakobin, Johanneksen veljen. 3Kun hän huomasi juutalaisten olevan tästä mielissään, hän jatkoi ja käski vangita Pietarin. Silloin vietettiin happamattoman leivän juhlaa. 4Kun Pietari oli pidätetty, Herodes heitätti hänet vankilaan ja pani neljä neljän sotilaan ryhmää vartioimaan häntä. Hän aikoi tuomita Pietarin pääsiäisen jälkeen kansan edessä. 5Niinpä Pietaria vartioitiin vankilassa. Seurakunta rukoili kuitenkin lakkaamatta Jumalaa hänen puolestaan.

Pietari vapautuu vankilasta

6Herodes aikoi asettaa Pietarin kansan eteen tulevana päivänä. Pietari nukkui edeltävän yön kahden sotilaan välissä, kaksissa kahleissa. Vankilan ovella oli lisäksi vartio. 7Äkkiä Herran enkeli seisoi Pietarin edessä ja valo loisti huoneessa. Enkeli herätti Pietarin tönäisemällä häntä kylkeen ja sanoi: »Nyt äkkiä ylös!» Kahleet putosivat Pietarin käsistä. 8Enkeli jatkoi: »Kiinnitä vyösi ja pane sandaalit jalkaan. Pue päällysvaate yllesi ja tule mukaani.»

9Pietari lähti enkelin mukaan. Hän ei tajunnut, että asiat tapahtuivat todella, vaan luuli näkevänsä näkyjä. 10Ensimmäisen ja toisen vartion ohitettuaan he saapuivat kaupunkiin johtavalle rautaportille, joka avautui heille itsestään. He menivät portista ja kulkivat pitkin kujaa. Äkkiä enkeli oli poissa. 11Toinnuttuaan Pietari totesi: »Nyt tajuan, että Herra tosiaan lähetti enkelinsä päästämään minut Herodeksen käsistä. Ei käynytkään niin kuin kansa odotti.»

12Tämän ymmärrettyään hän lähti Marian luokse. Maria oli Markukseksi kutsutun Johanneksen äiti. Hänen taloonsa oli kokoontunut paljon väkeä rukoilemaan. 13Pietari kolkutti ovea, ja orjatyttö nimeltä Rode tuli avaamaan. 14Hän tunnisti Pietarin äänen ja riemastui niin, että unohti avata oven. Hän säntäsi sisään kertomaan, että Pietari seisoi ovella. 15»Olet seonnut», muut sanoivat, mutta Rode vakuutti puhuvansa totta. Silloin muut sanoivat: »Se on hänen enkelinsä.» 16Pietari kuitenkin kolkutti edelleen. Ovi avattiin, ja avaajat ällistyivät nähdessään Pietarin. 17Tämä viittasi heitä vaikenemaan ja kertoi, miten Herra oli vienyt hänet ulos vankilasta. »Kertokaa tämä Herran veljelle Jaakobille ja muillekin», hän sanoi ja lähti muualle.

Ap. t. - Apostolien teot 12:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä