Suomen Pipliaseura

16.10.2021 vesper

UT lukukappale

2Kehotan Euodiaa ja Syntykeä pysymään sovussa, niin kuin Herran omille sopii. 3Pyydän myös sinua, rakas työparini: auta näitä naisia, jotka ovat kamppailleet minun kanssani ilosanoman puolesta. Niin ovat kamppailleet myös Clemens ja muut työtoverini, joiden nimi on elämän kirjassa.

4Iloitkaa aina Herran yhteydessä! Minä toistan: iloitkaa! 5Kaikkien on saatava tietää, miten lempeitä te olette. Herra on lähellä. 6Älkää murehtiko mistään, vaan kertokaa kaikki tarpeenne Jumalalle. Pyytäkää häneltä, rukoilkaa ja kiittäkää häntä. 7Kaiken ymmärryksen ylittävä Jumalan rauha vartioi sydäntänne ja ajatuksianne ja saa ne pysymään Kristuksen Jeesuksen yhteydessä.

8Lopuksi, veljet ja sisaret: Keskittykää siihen, mikä on totta, arvokasta ja oikeudenmukaista, pyhää, rakastettavaa ja ansiokasta, mikä vain on hyvää ja kiitoksen arvoista. 9Tehkää sitä, mitä olette minulta oppineet ja saaneet tehtäväksi. Tehkää sitä, mitä olette kuulleet ja nähneet minun tekevän. Silloin Jumalan rauha on kanssanne.

Kiitos filippiläisten lahjasta

10Herra on suonut minulle sen ilon, että te olette taas alkaneet pitää minusta huolta. Onhan se ollut teillä mielessä aiemminkin, mutta ette ole saaneet siihen tilaisuutta. 11En sano näin siksi, että minulta puuttuisi jotain. Minä olen kyllä oppinut tulemaan toimeen omillani kaikissa olosuhteissa. 12Sekä kurjuus että hyvinvointi ovat minulle tuttuja. Olen kokenut ja nähnyt kaikenlaista, oppinut syömään vatsani täyteen ja näkemään nälkää, elämään runsaudessa ja puutteessa. 13Hän, joka vahvistaa minua, auttaa minua kestämään kaiken. 14Teitte silti hyvin, kun autoitte minua vaikeuksissani.

15Niin kuin tiedätte, te filippiläiset olitte ainoita, jotka ilosanoman levittämisen alkuvaiheissa annoitte minulle vastalahjaksi taloudellista tukea. Kun lähdin Makedoniasta, mikään muu seurakunta ei tehnyt niin. 16Tehän lähetitte minulle avustusta kerran jos toisenkin jo silloin, kun vielä olin Tessalonikassa. 17Ei niin, että tavoittelisin lahjojanne; minun tavoitteeni on, että te saisitte sijoituksellenne entistä paremman tuoton. 18Minä olen saanut kaiken ja elän yltäkylläisyydessä. Minulta ei enää puutu mitään, kun sain Epafroditokselta teidän lähettämänne lahjan – kuin hyväntuoksuisen, Jumalalle mieluisan uhrin. 19Minun Jumalani puolestaan tyydyttää kaikki teidän tarpeenne Kristuksen Jeesuksen vuoksi ja oman rikkautensa kunniaksi. 20Kunnia Jumalalle, meidän Isällemme, ikuisesti! Aamen.

Terveiset

21Terveiset kaikille pyhille, Kristuksen Jeesuksen omille. Myös muut täällä olevat Kristuksen seuraajat lähettävät teille terveisiä. 22Terveisiä kaikilta pyhiltä, varsinkin niiltä, jotka ovat keisarin henkilökuntaa. 23Herran Jeesuksen Kristuksen hyvyyttä teille!

Fil. - Kirje filippiläisille 4:2-23UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä