Suomen Pipliaseura

17.2.2023 vesper

UT lukukappale

Tottelevaisuus ja hyvyys

1Muistuta kaikkia, että heidän on tyydyttävä asemaansa vallanpitäjien ja viranomaisten alamaisina ja oltava valmiita tekemään kaikkea hyvää. 2Heidän ei pidä pilkata ketään eikä riidellä vaan olla ystävällisiä ja kohdella kaikkia ihmisiä lempeästi.

Pelastus ei perustu tekoihin

3Mekin olimme ennen typeriä ja tottelemattomia. Olimme eksyksissä ja monenlaisten himojen ja nautintojen orjia. Elimme paheiden ja kateuden vallassa, vihattuina ja toisiamme vihaten.

4Sitten Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus tulivat näkyviin, 5ja hän pelasti meidät. Hän ei tehnyt sitä siksi, että tekomme olisivat olleet oikeamielisiä, vaan silkasta armosta. Jumala pesi meidät. Hän loi meidät uudestaan, ja Pyhä Henki uudisti meidät. 6Jumala vuodatti Hengen koko rikkauden meidän päällemme Jeesuksen Kristuksen, pelastajamme, avulla. 7Näin hän armollisesti teki meistä syyttömiä, jotta toivomme toteutuisi ja perisimme ikuisen elämän.

Hyvän tekeminen ja pahan karttaminen

8Tähän sanomaan voit luottaa, ja tahdon sinun korostavan näitä asioita. Silloin ne, jotka ovat uskollisia Jumalalle, ymmärtävät tehdä ahkerasti hyvää. Sellainen on ihmisille hyväksi ja hyödyksi. 9Pysy erossa typeristä väittelyistä, sukuluetteloista, riidoista ja lakia koskevista erimielisyyksistä. Ne ovat hyödyttömiä ja turhia. 10Torju harhaoppinen luotasi, kun olet ensin ojentanut häntä kerran tai kahdesti. 11Niin kuin tiedät, sellainen ihminen on kieroutunut ja tekee syntiä. Hän tuomitsee itse itsensä.

Toimintaohjeita ja terveisiä

12Kun lähetän Artemaksen tai Tykikoksen luoksesi, tule kiireesti minun luokseni Nikopolikseen. Olen näet päättänyt viettää talven siellä. 13Varusta lainoppinut Zenas ja Apollos kunnolla matkaan, niin ettei heiltä puutu mitään. 14Myös meihin kuuluvien on opittava tekemään parhaansa mukaan hyvää niille, jotka sitä tarvitsevat. Muuten meidän uskomme jää hedelmättömäksi.

15Terveisiä kaikilta niiltä, jotka ovat täällä minun kanssani. Kerro puolestasi terveisiä kaikille uskoville, jotka rakastavat meitä. Jumalan hyvyyttä teille kaikille!

Tit. - Kirje Titukselle 3:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä