Suomen Pipliaseura

17.4.2022 pääsiäispäivän vesperin tekstit

UT lukukappale

Kristuksen ylösnousemus

1Veljet ja sisaret, julistan teille ilosanomaa, jonka jo olemme teille kertoneet ja jonka olette ottaneet pysyvästi vastaan. 2Se pelastaa teidät, jos säilytätte sanoman sellaisena kuin sen teille kerroin. Muuten olette ryhtyneet uskoviksi turhaan.

3Ennen kaikkea välitin teille sen, mikä aiemmin välitettiin minulle: Kristus kuoli syntiemme vuoksi, niin kuin oli kirjoitettu. 4Hänet haudattiin ja herätettiin kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu. 5Hän näyttäytyi Keefakselle ja sitten kaikille kahdelletoista. 6Sitten hän ilmestyi kerralla yli viidellesadalle veljelle ja sisarelle, joista useimmat ovat yhä elossa, vaikka jotkut ovatkin nukkuneet pois. 7Sen jälkeen hän ilmestyi Jaakobille ja sitten kaikille apostoleille.

8Viimeiseksi kaikista hän ilmestyi minulle. Minähän olen vähän kuin vajavaisena syntynyt. 9Olen apostoleista mitättömin enkä oikeastaan edes ansaitse apostolin nimeä, koska vainosin Jumalan kirkkoa. 10Hyvyydessään Jumala on silti tehnyt minusta sen mikä olen, eikä hänen hyvyytensä minua kohtaan ole ollut turhaa. Olenhan raatanut raskaammin kuin kukaan muu apostoli – tai en minä vaan Jumala, joka on hyvyydessään ollut tukenani.

11Niinpä siis julistan samaa kuin nuo muutkin, ja te olette sen uskoneet.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 15:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä