Suomen Pipliaseura

18.03.2022

Sana

Vertaus viinitarhan vuokraajista

33»Kuulkaa toinen vertaus: Talonomistaja istutti viinitarhan ja pystytti sen ympärille aidan. Hän antoi louhia altaan rypäleiden polkemista varten ja rakennutti vartiotornin. Sitten hän vuokrasi tarhan viljelijöille ja matkusti pois.

34Kun tuli aika poimia rypäleet, omistaja valtuutti orjiaan perimään viljelijöiltä osuuden sadosta. 35Viljelijät kuitenkin kävivät käsiksi orjiin. Yhden he ruoskivat, toisen he löivät kuoliaaksi, kolmannen kivittivät. 36Omistaja lähetti lisää orjia, nyt enemmän kuin edelliskerralla, mutta heille kävi samoin. 37Lopulta omistaja lähetti poikansa ja mietti: ’Poikaani he kunnioittavat.’ 38Mutta kun viljelijät näkivät pojan, he sanoivat toisilleen: ’Hän on perillinen. Mennään ja tapetaan hänet, niin saamme hänen perintönsä!’ 39He kävivät poikaan käsiksi, heittivät hänet ulos viinitarhasta ja tappoivat hänet.

40Mitä viinitarhan omistaja tekee noille viljelijöille, kun hän palaa?»

41Ylipapit ja kansanjohtajat vastasivat: »Nuo pahat hän tuhoaa viimeiseen mieheen ja vuokraa tilan sellaisille viljelijöille, jotka toimittavat hänelle kuuluvat rypäleet ajallaan.»

42Jeesus sanoi: »Kai te olette lukeneet kirjoituksista:

’Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät,

on nyt koko rakennuksen tärkein.

Se on tullut Herralta,

ja meistä se on ihme.’

43Siksi sanon teille, että Jumalan valtakunta otetaan teiltä ja annetaan sellaiselle kansalle, joka tuottaa hyviä hedelmiä.

Matt. - Matteus 21:33-43UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä