Suomen Pipliaseura

18.1.2023 laudes

UT lukukappale

Avioliitto ja naimattomuus

1Otan nyt esiin asian, josta kirjoititte. On hyvä pidättäytyä seksistä kokonaan. 2Seksuaalisen holtittomuuden välttämiseksi jokaisen miehen on kuitenkin syytä ottaa itselleen vaimo. Samoin on jokaisella naisella oltava aviomies.

3Miehen ja vaimon on huolehdittava toistensa seksuaalisten tarpeiden tyydyttämisestä. 4Vaimon ruumis kuuluu miehelle ja miehen ruumis vaimolle. 5Älkää ottako etäisyyttä toisiinne, paitsi ehkä hetkeksi yhteisestä sopimuksesta saadaksenne aikaa rukoilemiseen. Palatkaa sitten taas yhteen, ettei Saatana pääse koettelemaan teitä. Ette te kuitenkaan pysty hillitsemään itseänne.

6Tämä ei ole käsky vaan myönnytys. 7Toivoisin, että kaikki ihmiset tekisivät samoin kuin minä. Jokainen on kuitenkin saanut Jumalalta omanlaisensa lahjan, yksi yhden, toinen toisen.

8Naimattomille ja leskille minä sanon, että heidän on hyvä pysyä yksin niin kuin minäkin. 9Jos he eivät kuitenkaan pysty pidättäytymään, heidän on mentävä naimisiin. Onhan parempi mennä naimisiin kuin palaa tulessa. 10Naimisissa oleville taas annan – tai siis Herra antaa – tämän käskyn: vaimo ei saa erota miehestään. 11Jos hän kuitenkin eroaa, hänen pitää pysyä naimattomana tai sopia miehensä kanssa. Mieskään ei saa jättää vaimoaan.

12Sanon vielä muille – ja tämän sanon minä, ei Herra: Jos jonkun vaimo ei usko Herraan mutta on silti valmis asumaan miehensä kanssa, miehen ei pidä jättää vaimoaan. 13Samoin jos jonkun mies ei usko Herraan mutta tahtoo silti asua vaimonsa kanssa, vaimon ei pidä jättää miestään. 14Mies, joka ei usko Herraan, on näet uskovan vaimonsa vuoksi puhdas. Samoin vaimo, joka ei usko Herraan, on uskovan miehensä vuoksi puhdas. Muutenhan heidän lapsensa olisivat epäpuhtaita. Nyt he ovat kuitenkin puhtaita.

15Jos taas puoliso, joka ei usko Herraan, tahtoo erota, niin antaa hänen erota. Seurakunnan jäsentä ei tällaisessa tilanteessa sido mikään. Jumala on kutsunut teidät elämään rauhassa. 16Ja mistäpä tiedät, nainen, voitko pelastaa miehesi? Mistä tiedät, mies, voitko pelastaa vaimosi?

Kristityn asema yhteisössä

17Jokaisen on kuitenkin elettävä sen osan mukaisesti, jonka on Herralta saanut. Jokaisen on tyydyttävä siihen asemaan, jossa on saanut kutsun Jumalalta. Tämän käskyn annan kaikissa seurakunnissa. 18Sen, joka on saanut kutsun ympärileikattuna, ei pidä yrittää korjata esinahkaansa. Sen, joka on saanut kutsun ympärileikkaamattomana, ei pidä leikkauttaa esinahkaansa. 19On aivan samantekevää, onko ihminen ympärileikattu vai ei. Vain Jumalan käskyjen noudattaminen on tärkeää.

20Jokaisen on pysyttävä siinä asemassa, jossa on saanut kutsun. 21Jos sinut kutsuttiin orjana, älä välitä siitä. Vaikka voisit vapautua, pysy mieluummin orjana. 22Sen, jonka Herra on kutsunut, hän on myös vapauttanut. Toisaalta jokainen, joka on kutsun saadessaan ollut vapaa, on nyt Kristuksen orja. 23Herra on maksanut teistä kalliisti. Älkää ruvetko ihmisten orjiksi. 24Veljet ja sisaret, jokaisen on pysyttävä uskovanakin siinä asemassa, jossa oli kutsun saadessaan.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 7:1-24UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä