Suomen Pipliaseura

18.6.2022 laudes

UT lukukappale

Fariseusten ja oikeusoppineiden tuomio

37Jeesuksen opettaessa eräs fariseus kutsui hänet luokseen aterialle. Jeesus meni ja kävi pöytään. 38Fariseus hämmästyi huomatessaan, ettei Jeesus peseytynyt sääntöjen mukaisesti ennen ateriaa.

39Herra sanoi fariseukselle: »Te fariseukset kyllä puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolelta, mutta sisältä te olette täynnä riistoa ja pahuutta. 40Te ymmärtämättömät! Eikö sisäpuoli ole saman tekijän kädenjälkeä kuin ulkopuolikin? 41Antakaa köyhille se, mitä astiassa on. Silloin kaikki on teille puhdasta.

42Voi teitä, fariseukset! Te annatte kyllä Jumalalle kymmenesosan jopa yrteistä ja vihanneksista, mutta ette piittaa oikeudenmukaisuudesta ja rakkaudesta Jumalaan. Näihin asioihinhan teidän pitäisi keskittyä, niitä vähemmän tärkeitäkään unohtamatta.

43Voi teitä, fariseukset! Te nautitte, kun saatte istua synagogassa eturivissä ja kun ihmiset tervehtivät teitä torilla. 44Voi teitä! Te olette kuin merkitsemättömiä hautoja, joita ihmiset tietämättään tallovat.»

45Eräs oikeusoppinut huomautti Jeesukselle: »Opettaja, tuollaisella puheella loukkaat meitäkin.»

46Jeesus vastasi: »Voi teitäkin, oikeusoppineet! Te kasaatte raskaita taakkoja ihmisten kannettaviksi, mutta ette itse koske niihin sormellannekaan.

47Voi teitä! Te rakennatte hautoja profeetoille, vaikka esi-isänne tappoivat heidät. 48Muistomerkin rakentamalla te todistatte hyväksyvänne esi-isienne teot ja sen, että he tappoivat profeetat. 49Siksi Jumala onkin viisaudessaan sanonut: ’Minä lähetän heidän luokseen profeettoja ja lähettiläitä, ja he tappavat ja vainoavat näitä.’ 50Siksi tämä sukupolvi vaaditaan tilille kaikesta profeettojen verestä, joka maailman perustamisesta lähtien on vuodatettu. 51Se saa maksaa kaikesta, Abelin verestä Sakarjan vereen, joka vuodatettiin pyhäkön ja alttarin väliin. Kyllä, minä sanon teille: tämä sukupolvi vaaditaan tilille.

52Voi teitä, oikeusoppineet! Te omitte tiedon avaimen. Ette kuitenkaan menneet itse sisään, ettekä päästäneet niitäkään, jotka olisivat halunneet mennä.»

53Kun Jeesus lähti sieltä, oppineet ja fariseukset olivat alkaneet suhtautua häneen vihamielisesti. He tivasivat häneltä vastauksia kaikenlaisiin kysymyksiin 54ja vaanivat häntä saadakseen hänet kiinni hänen omista sanoistaan.

Luuk. - Luukas 11:37-54UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä