Suomen Pipliaseura

19.10.2022

Sana

39Jos isäntä tietäisi, milloin varas tulee, hän ei antaisi tämän murtautua taloonsa. Ymmärrätte varmaan tämän. 40Valmistautukaa tekin, koska ette arvaa, millä hetkellä Ihmisen Poika palaa.»

41Pietari kysyi: »Herra, kerrotko tämän vertauksen vain meille, vai koskeeko se kaikkia muitakin?»

42Herra vastasi: »Kuka siis on uskollinen ja viisas taloudenhoitaja, jonka isäntä nimittää palveluskuntansa esimieheksi, jakamaan vilja-annokset ajallaan? 43Onnellinen on se palvelija, jonka isäntä näkee toimivan näin, kun hän palaa. 44Minä vakuutan teille, että isäntä antaa koko omaisuutensa hänen hoitoonsa.

45Mutta entä jos palvelija ajattelee, ettei isäntä ole vielä tulossa, ja alkaa lyödä muita palvelijoita ja syödä, juoda ja ryypätä? 46Kun tuon palvelijan isäntä sitten odottamatta palaa, hän hakkaa palvelijan kappaleiksi ja heittää tämän sinne, missä uskottomat ovat.

47Jos palvelija tuntee isäntänsä tahdon muttei täytä sitä, hänet piestään kunnolla. 48Jos hän ei sitä tunne, häntä lyödään vain vähän, vaikka hän tekisikin virheitä. Niiltä, joille on annettu paljon, myös odotetaan paljon. Niiltä, joilla on suuri vastuu, vaaditaan tavallista enemmän.»

Luuk. - Luukas 12:39-48UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä