Suomen Pipliaseura

19.9.2022 vesper

UT lukukappale

Vieras demonien manaaja

38Johannes sanoi Jeesukselle: »Opettaja, me näimme jonkun karkottavan demoneja sinun nimissäsi. Yritimme estää häntä, koska hän ei kuulu joukkoomme.»

39Jeesus kuitenkin vastasi: »Älkää estelkö häntä. Eihän kukaan voi puhua minusta pahaa, jos on juuri tehnyt voimateon minun nimissäni. 40Se, joka ei ole meitä vastaan, on meidän puolellamme. 41Minä vakuutan teille: jos joku antaa teille kupillisen vettä siksi, että kuulutte Kristukselle, hän saa varmasti palkkionsa.»

Houkutukset

42Jeesus jatkoi: »Entä jos joku sen sijaan houkuttelee ansaan yhdenkin näistä vähäosaisista, jotka uskovat minuun? Hänelle olisi parempi, että hänet heitettäisiin mereen myllynkivi kaulassaan. 43Jos kätesi johdattaa sinut ansaan, hakkaa se pois. Onhan sinun parempi päästä yksikätisenä sisälle elämään kuin joutua helvetin sammumattomaan tuleen molemmat kädet tallella. 44 45Jos jalkasi johdattaa sinut ansaan, hakkaa se pois. Onhan sinun parempi päästä yksijalkaisena sisälle elämään kuin tulla heitetyksi helvettiin molemmat jalat tallella. 46 47Jos silmäsi johdattaa sinut ansaan, kaiva se pois. Onhan sinun parempi päästä yksisilmäisenä Jumalan valtakuntaan kuin joutua helvettiin molemmat silmät tallella. 48Helvetissä ei mato kuole eikä tuli sammu.

49Jokainen ihminen suolataan tulella. 50Suola on hyödyllistä, mutta jos se menettää makunsa, millä sitten suolataan? Säilyttäkää te itsessänne suolan maku ja eläkää sovussa.»

Mark. - Markus 9:38-50UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä