Suomen Pipliaseura

20.6.2022 vesper

UT lukukappale

Avioliittovertaus

1Veljet ja sisaret, tehän tunnette lain. Ettekö muka tiedä, että laki hallitsee ihmistä vain niin kauan kuin hän elää? 2Laki sitoo vaimon mieheensä vain niin kauan kuin mies on elossa. Jos mies kuolee, tämä laki ei enää sido naista. 3Siksi naista sanotaan avionrikkojaksi, jos hän ottaa uuden miehen, vaikka entinen mies on vielä elossa. Miehensä kuoltua nainen on kuitenkin lain puolesta vapaa menemään uusiin naimisiin. Se ei ole aviorikos.

4Veljeni ja sisareni, te olette Kristuksen ruumiin jäseniä. Niinpä tekin kuolitte pois lain vallasta, kun Kristus kuoli. Te kuolitte kuuluaksenne toiselle eli hänelle, joka nousi kuolleiden joukosta. Näin me tuotamme satoa Jumalalle.

Laki ja synti

5Kun ruumiimme vielä hallitsi meitä, siinä heräsivät syntiset himot, jotka laki oli synnyttänyt. Nuo himot tuottivat satoa kuolemalle. 6Kun nyt kuitenkin olemme kuolleet pois siitä, mikä piti meitä vallassaan, olemme vapautuneet laista. Palvelemme Jumalaa uudella tavalla, Hengen mukaan, emmekä kirjaimeen takertuen niin kuin ennen.

Room. - Kirje roomalaisille 7:1-6UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä