Suomen Pipliaseura

21.10.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus on noussut kuolleista

1Kun sapatti oli ohi, Magdalan Maria, Jaakobin äiti Maria ja Salome ostivat tuoksuöljyä mennäkseen voitelemaan Jeesuksen ruumiin. 2Varhain sunnuntaiaamuna auringon noustua he lähtivät haudalle 3ja pohtivat keskenään, kuka siirtäisi kiven pois luolan suulta. 4He kuitenkin näkivät, että vaikka kivi oli todella suuri, se oli jo vieritetty pois.

5Naiset astuivat sisään hautaan. He säikähtivät nähdessään, että heidän oikealla puolellaan istui valkoiseen viittaan pukeutunut nuorukainen. 6Tämä sanoi heille: »Älkää pelästykö. Etsitte Jeesus Nasaretilaista, joka ristiinnaulittiin. Hänet on herätetty kuolleista, ei hän ole täällä. Tuossa on paikka, johon hänet pantiin. 7Menkää sanomaan Pietarille ja muille oppilaille näin: ’Jeesus menee teidän edellänne Galileaan. Näette hänet siellä, niin kuin hän lupasi teille.’»

8Naiset ryntäsivät ulos hautaluolasta ja pakenivat. He vapisivat ja olivat poissa tolaltaan. He eivät kertoneet kenellekään mitään, sillä he pelkäsivät.

Markuksen evankeliumin lyhyempi loppu: Ilosanoma on ikuinen

[Pietarille ja hänen lähipiirilleen naiset kuitenkin kertoivat heti kaiken, mitä heidän oli käsketty sanoa. Tämän jälkeen myös Jeesus itse lähetti oppilaansa idästä länteen saakka välittämään pyhän ja katoamattoman julistuksen ikuisesta pelastuksesta. Aamen.]

Mark. - Markus 16:1-8UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä