Suomen Pipliaseura

21.11.2022 laudes

UT lukukappale

Sinetillä merkittyjen laulu

1Seuraavaksi näin Karitsan seisomassa Siionin vuorella. Hänen kanssaan olivat ne 144 000 ihmistä, joiden otsaan on kirjoitettu Karitsan ja hänen Isänsä nimi. 2Kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien kohina tai ukkosen kumu. Toisaalta se oli kuin lyyransoittajien laulua ja soittoa. 3Valtaistuimen, olentojen ja vanhinten edessä laulettiin jonkinlaista aivan uutta laulua. Sitä ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo 144 000, jotka on ostettu maan päältä. 4He eivät ole tahranneet itseään naisten kanssa vaan ovat pysyneet koskemattomina. He seuraavat Karitsaa, minne hän meneekin. Heidät on ostettu ihmisten joukosta ensimmäisiksi lahjoiksi Jumalalle ja Karitsalle. 5Heidän suustaan ei ole tullut valhetta; he ovat virheettömiä.

Tuomion hetki ilmoitetaan

6Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaalla. Hänellä oli ikuinen, suuri sanoma julistettavaksi maan asukkaille: kaikille heimoille, kansoille ja maille, kaikkien kielten puhujille. 7Hän ilmoitti kovalla äänellä: »Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia. On tullut hetki, jolloin hän jakaa tuomionsa. Osoittakaa kunnioitusta hänelle, joka on luonut taivaan, maan, meren ja vesien lähteet.»

Kahdenlaista viiniä

8Toinen enkeli seurasi ensimmäistä ja ilmoitti: »Sortunut, sortunut on suuri Babylon, tuo huora, joka juotti viiniään kaikille kansoille.»

9Vielä kolmas enkeli seurasi edellisiä ja ilmoitti kovalla äänellä: »Se, joka osoittaa kunnioitusta pedolle tai sen kuvalle ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, saa juotavakseen toistakin viiniä. 10Se on Jumalan kiihkeän vihan viiniä, joka on kaadettu laimentamattomana hänen vihansa maljaan. Niitä, jotka sitä juovat, kidutetaan tulessa ja rikkihöyryissä Jumalan pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11Heidän kiduttamisestaan syntyvä savu kohoaa ikuisesti. Heillä ei ole levon hetkeä päivällä eikä yöllä, koska he osoittivat kunnioitusta pedolle ja sen kuvalle ja ottivat sen nimeä ilmaisevan merkin.

12Nyt vaaditaan pyhiltä kestävyyttä, Jumalan käskyjen noudattamista ja uskollisuutta Jeesukselle.»

Ihmisen Poika istuu pilven päällä

13Kuulin taas äänen taivaasta. Se sanoi: »Kirjoita muistiin: Onnellisia ovat ne, jotka tästä lähtien kuolevat Herraan uskoen. Niin sanoo Henki. He ovat nähneet vaivaa, ja siksi he saavat levätä, sillä heidän tekojensa maine seuraa heitä.»

Ilm. - Ilmestys 14:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä