Suomen Pipliaseura

21.11.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus herättää tytön kuolleista ja parantaa naisen

18Kun Jeesus vielä puhui, paikalle tuli eräs korkea virkamies. Hän heittäytyi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: »Tyttäreni kuoli juuri. Tule ja pane kätesi hänen päälleen, niin hän herää eloon.» 19Jeesus nousi ja lähti oppilaidensa kanssa miehen mukaan.

20Silloin Jeesuksen selän taakse tuli nainen, joka oli kärsinyt verenvuodoista kahdentoista vuoden ajan. Hän kosketti Jeesuksen viitan tupsua 21ja ajatteli mielessään: »Paranen jo sillä, että kosketan hänen viittaansa.» 22Jeesus kääntyi, näki hänet ja sanoi: »Ole hyvillä mielin, tyttäreni. Olet parantunut, koska luotit minuun.» Siitä hetkestä nainen oli terve.

23Kun Jeesus tuli virkamiehen taloon ja näki huilunsoittajat ja hälisevän väkijoukon, 24hän sanoi: »Menkää pois. Ei tyttö ole kuollut, hän nukkuu.» Jeesukselle naurettiin. 25Mutta kun ihmiset oli ajettu pois, Jeesus meni sisään ja tarttui tytön käteen, ja tyttö nousi jalkeille. 26Tieto tapauksesta levisi koko seudulle.

Jeesus parantaa kaksi sokeaa

27Kun Jeesus lähti sieltä, hän sai peräänsä kaksi sokeaa. Nämä huusivat apua: »Sääli meitä, Daavidin Poika!» 28Ja kun Jeesus saapui kotiinsa, sokeat tulivat hänen puheilleen. Jeesus kysyi: »Uskotteko, että voin auttaa teitä?» »Uskomme, Herra», sokeat vastasivat. 29Silloin Jeesus kosketti heidän silmiään ja sanoi: »Teille tapahtuu niin kuin uskotte.» 30Sokeat alkoivat nähdä, ja Jeesus varoitti heitä tiukasti: »Pitäkää huolta, ettei kukaan saa tietää tästä.» 31Parantuneet kuitenkin lähtivät ja kertoivat Jeesuksesta ympäri maata.

Jeesus parantaa mykän

32Sokeudesta parantuneet olivat menneet, mutta nyt Jeesuksen luokse tuotiin demonin riivaama mykkä mies. 33Kun demoni oli ajettu pois, mykkä alkoi puhua. Ihmiset olivat ihmeissään ja sanoivat: »Tällaista ei Israelissa ole koskaan nähty.» 34Fariseukset sen sijaan sanoivat: »Päädemonin voimalla hän demoneja karkottaa.»

Matt. - Matteus 9:18-34UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä