Suomen Pipliaseura

21.8.2022 laudes

UT lukukappale

Johanneksen todistajanrooli

1Jeesuksen Kristuksen ilmestys, näky, jonka Jumala hänelle antoi. Jumala tahtoi näyttää palvelijoilleen, mitä väistämättä pian tapahtuu. Jeesus välitti näyn enkelinsä avulla palvelijalleen Johannekselle. 2Tämä vahvistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen siitä antaman todistuksen oikeiksi näkemänsä perusteella.

Ennustus toteutuu pian

3Onnellinen se, joka lukee nämä ennussanat kuulijoilleen. Onnellisia ne, jotka kuulevat ja ottavat vakavasti tämän kirjan ennustuksen. Pian kaikki näet tapahtuu.

Johanneksen viesti

4Minä, Johannes, lähetän tämän kirjan seitsemälle seurakunnalle Aasian maakunnassa. Toivon, että Jumala, hän joka on ja oli ja joka tulee, antaa teille armonsa ja rauhansa. Samoin tehkööt henget – ne seitsemän, jotka ovat Jumalan valtaistuimen juurella 5– ja Jeesus Kristus, luotettava todistaja. Hän nousi ensimmäisenä kuolleista ja on maailman kuninkaiden hallitsija. Kunnia ja voima hänelle! Hän rakastaa meitä, ja verellään hän päästi meidät synneistämme. 6Kunnia ja valta ikuisesti hänelle! Hän teki meistä kuningashuoneen ja papiston Jumalalle, hänen Isälleen. Aamen.

Ennustus Kristuksen tulemisesta

7Katso, Kristus tulee pilvien keskellä.

Hänet näkee jokainen silmä,

niidenkin, jotka lävistivät hänet.

Kaikki kansat vaikeroivat

kuin kuoleman edessä, kun hän ilmestyy.

Näin on, aamen.

8»Minä olen kuin alfa ja omega, aakkosten ensimmäinen ja viimeinen kirjain.» Näin sanoo Herra Jumala, joka on ja oli ja joka tulee. Hän kykenee mihin vain.

Johannes Patmoksella

9Minä olen veljenne Johannes, kohtalotoverinne. Osanani on se, minkä Jeesus antaa: ahdinko mutta myös kuninkuus ja kestävyys. Olin päätynyt Patmos-nimiselle saarelle Jumalan sanan ja Jeesuksen antaman todistuksen vuoksi. 10Herran määräämänä päivänä jouduin Hengen valtaan. Kuulin selkäni takaa kovan äänen, aivan kuin torveen olisi puhallettu. 11Se sanoi: »Kirjoita näkemäsi muistiin ja lähetä muistiinpanot seitsemälle seurakunnalle: Efesokseen, Smyrnaan, Pergamoniin, Tyatiraan, Sardekseen, Filadelfiaan ja Laodikeaan.»

Kristus näyttäytyy

12Käännyin katsomaan, mikä ääni minulle oli puhunut. Minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa 13ja niiden keskellä hahmon. Arvelin, että se oli Ihmisen Poika. Hän oli pukeutunut pitkään viittaan, ja rinnan yli kulki kultainen vyö. 14Pää ja hiukset olivat valkoiset kuin villa tai lumi, silmät kuin tulen liekki 15ja jalat kuin sulatusuunissa hehkuvaa pronssia. Hänen äänensä kuulosti suurten vesien kohinalta. 16Oikeassa kädessään hänellä oli seitsemän tähteä, ja suusta työntyi miekka, joka oli teroitettu molemmilta puolilta. Hän loisti kuin täydeltä terältä paistava aurinko.

17Kun näin hänet, kaaduin hänen jalkojensa juureen kuin kuollut. Hän laittoi oikean kätensä päälleni ja sanoi: »Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen. 18Minä elän. Olin kuollut, mutta nyt elän ikuisesti. Minulla on hallussani kuoleman ja manalan avaimet. 19Kirjoita siis muistiin se, mitä näet: nykyiset ja tulevat tapahtumat.

20Sinä näit kädessäni seitsemän tähteä. Niillä tähdillä ja seitsemällä kultaisella lampunjalalla on salattu merkitys. Tähdet merkitsevät enkeleitä, jotka seitsemällä seurakunnalla on. Lampunjalat puolestaan merkitsevät niitä seitsemää seurakuntaa.»

Ilm. - Ilmestys 1:1-20UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä