Suomen Pipliaseura

22.05.2022

Sana

23Sinä päivänä te ette kysy minulta mitään. Minä vakuutan teille: Mitä ikinä pyydätte Isältä minun nimissäni, sen hän antaa teille. 24Ette ole vielä pyytäneet mitään minun nimissäni. Pyytäkää, niin teille annetaan ja ilonne on täydellinen.»

Jeesus on voittanut maailman

25»Olen puhunut teille vertauskuvien avulla. Tulee kuitenkin aika, jolloin en enää käytä vertauskuvia vaan kerron Isästä avoimesti. 26Sinä päivänä te esitätte pyyntöjä minun nimissäni, enkä minä enää pyydä teidän puolestanne. 27Rakastaahan Isä itse teitä, koska te olette rakastaneet minua ja uskoneet, että olen tullut hänen luotaan. 28Isän luota minä olen lähtenyt ja tullut maailmaan, ja nyt jätän taas maailman ja palaan Isän luokse.»

29Oppilaat sanoivat: »No nyt sinä puhut suoraan etkä käytä mitään vertauskuvia. 30Nyt me tiedämme, että sinä tiedät kaiken. Enää sinun ei tarvitse odottaa, että joku pyytää sinua selittämään puheitasi. Siksi uskomme, että olet tullut Jumalan luota.»

31»Nytkö te siis uskotte?» kysyi Jeesus. 32»Tulee ja on jo tullutkin aika, jolloin te hajaannutte kuka minnekin ja jätätte minut yksin. En minä silti ole yksin, koska Isä on kanssani. 33Olen kertonut teille tämän, jotta teillä olisi minun rauhani. Maailmassa teitä ahdistaa, mutta olkaa rohkeita: minä olen voittanut maailman.»

Joh. - Johannes 16:23-33UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä